Zorgcomplex Florisberg

Muiderberg

Project informatie

Project beschrijving

De stichting Amaris heeft in samenwerking met ontwikkelaar Habion het initiatief genomen het zorgcomplex aan de Florisberg in Muiderberg geheel te slopen en te vervangen voor nieuwbouw.

De belangrijkste reden was gelegen in de verouderde status van het gebouw en de nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz). Het gebouw stamde uit de jaren ’70 van de 20e eeuw en bood niet voldoende mogelijkheden om zorg van een hoog kwaliteitsniveau te verlenen, zoals dat anno nu wordt gevraagd.

Begin oktober 2016 ontvingen wij de opdracht van Habion om, na sloop van de bestaande bebouwing door derden, 58 zorgwooneenheden met bijbehorende zorgvoorzieningen te realiseren. Iets later verstrekte ook Amaris ons de opdracht voor het realiseren van de huurderswensen. Het gebouw bestaat uit 3 lagen en biedt plaats aan 58 zorgeenheden. Daarvan werdenn 24 eenheden als PG kamer2 gerealiseerd (intramurale woongroepen). De appartementen zijn verdeeld over 3 etages, waardoor er 3 groepen van 8 ouderen zijn ontstaan die elk een tweekamerappartement bewonen en gebruik maken van een huiskamer. Deze kleinschalige woonvorm zal de bewoner het gevoel geven dat hij/zij thuis woont.

Naast de 24 PG eenheden kwamen er 19 tweekamerappartementen en 14 driekamerappartementen. Het gebouw is ontworpen in de vorm van een carré, met een opening op de noordzijde. Alle woningen werden voorzien van domotica voor optimaal woongenot. Het parkeren vindt plaats op eigen terrein, waarvoor wij de voorzieningen hebben aangelegd. De zorgeenheden hebben een balkon ofwel een kleine tuin als ze op de begane grond zijn gelegen. De derde bouwlaag heeft een licht stijgend en dalend dak.

Behoudens appartementen werden er in het gebouw ook ruimten gerealiseerd als een huisartsenpost, een kapsalon, een pedicurepraktijk, een winkel en een ontmoetingsruimte waar de ouderen activiteiten kunnen doen, een maaltijd kunnen gebruiken en/of koffie kunnen drinken. Deze voor­zieningen zijn ook van belang om de integratie te bevorderen vanuit de wijk. Verder kwamen er de gebruikelijke aan de zorg ondersteunende functies, zoals ondergeschikte horeca, vergaderruimten, opslag e.d.

Het project is opgeleverd in maart 2018.

 

Plaats: Muiderberg
Opdrachtgever: Habion/Stichting Amaris
Architect: Studio WA!
BVO: 6.100 m2


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top