Theater Het Speelhuis

Project informatie

Plaats:
Helmond
Opdrachtgever:
Gemeente Helmond
Architect:
Van Dongen-Koschuch Architects and Planners

Project beschrijving

Donderdag 20 oktober 2016 ontvingen wij bericht van de gemeente Helmond dat wij de economisch meest voordelige inschrijver zijn gebleken voor het project Speelhuis, een theater in het centrum van Helmond. Het betreft een paviljoen tegen een bestaande kerk waarin het theater is gevestigd.

De uitbreiding omvat in hoofdlijnen het slopen van bestaande bouwdelen, het aanbrengen van een kelder en een paviljoen met een transparante gevel, een lichtstraat ter plaatse van de aansluiting met de kerk. Het dak van het paviljoen heeft een mossedum bedekking gekregen en aan de randen een afgeschuinde luifel. In het paviljoen werden zowel publieks- als theatertechnische functies opgenomen. Het kerkgebouw dateert uit 1928 en heeft de status van “beschermd Rijksmonument”. Het was een schitterende uitdaging om deze fantastische eyecatcher op een prominente locatie te realiseren.

 

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top