Over ons

Wij zijn geboren aannemers, bouwen zit in ons DNA

Wat begon bij één man is 95 jaar later uitgegroeid tot een veelzijdig familiebedrijf dat door gewoon goed te bouwen de meest bijzondere projecten neerzet.

Weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen?

Hegeman - over ons

Een grote werkfamilie

Wij zijn vaklieden in hart en nieren, die met plezier doen waar ze goed in zijn. Collegialiteit staat bij ons hoog in het vaandel. En dat betekent dat we er voor elkaar zijn en dat we elkaar helpen. Dat is heel gewoon bij ons. Van timmerman en uitvoerder tot aan de directie. Samen maken we de mooiste dingen. En daarom vinden we het zo belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt. Eigenlijk zijn we gewoon een grote werkfamilie. Da’s toch mooi?

Wil jij ook een van ons worden?

Voor wie we werken

We werken in de Burgerlijke en Utiliteitsbouw (B&U) door heel Nederland. Maar we doen het vooral voor de mensen. Wij bouwen of verbeteren plekken waar mensen wonen, werken, leren, graag komen of nodig hebben. Denk aan verzorgingshuizen, verpleeghuizen, scholen, kantoren, appartementencomplexen, winkelgebouwen, ondergrondse parkeergarages, kerken, bedrijfshallen, fabrieken, noem maar op. Daarom willen we niet alleen wat moois neerzetten. We willen dat mensen zich er thuis voelen, dat een gebouw betekenis krijgt en bruikbaar en mooi blijft voor de volgende generatie.

Almelo 118 foto 5

Het verhaal van Hegeman

Harm Hegeman
Harm Hegeman

Van boerenzoon naar oprichter van een bouwbedrijf dat vandaag de dag werkt aan de meest bijzondere projecten. Dat moest Harm Hegeman in 1927 eens weten toen hij zijn bouwbedrijf vanuit zijn eigengebouwde werkplaats startte. De eerste jaren ging het hem voor de wind. Maar dan brengen de economische crisis in de jaren ’30 en later de Tweede Wereldoorlog de ambities van Harm aan het wankelen. Gelukkig komt er steeds weer meer werk aan en bouwt hij steevast verder aan zijn bedrijf. Nadat zijn zoons Willem, Gait en Henk eerst bij andere bouwbedrijven ervaring hebben opgedaan, komen ze in 1945 in het bedrijf werken.

Na een indrukwekkende carrière droeg Harm op 70-jarige leeftijd het stokje over aan zijn zoons Willem, Gait en Henk. Toch kon Harm ‘zijn levenswerk’ niet loslaten. Hij vond het simpelweg nog te leuk. Dus ging hij regelmatig alle bouwplaatsen in de omgeving langs. Op de Solex, in zijn kenmerkende lange, zwarte leren jas. Om belangstelling te tonen en zijn advies te geven om zodoende ‘zijn’ mensen het allerbeste van zichzelf te laten geven.

Gait Hegeman
Gait Hegeman
Herman Hegeman
Herman Hegeman

In de jaren 70 van de vorige eeuw trad de volgende generatie toe tot het bedrijf. In 1971 kwam Herman, zoon van Gait, in het bedrijf werken. In 1978 gevolgd door Leo, zoon van Willem. Het bedrijf groeide gestaag door. In 1985 traden Willem en Gait terug en namen hun zoons Herman en Leo het bedrijf over. Beide senioren genietend van hun welverdiende pensioen en op de valreep nog geridderd in de orde van Oranje Nassau. Onder leiding van Herman en Leo groeide het bedrijf door en werden diverse bouwbedrijven overgenomen. Zowel in de burgerlijke- en utiliteitsbouw als in de civiele bouw kreeg het bedrijf steeds meer landelijke bekendheid.

In 2002 kwam Frank, zoon van Herman en inmiddels generatie vier, in het bedrijf werken. In de jaren die volgden, maakte het bedrijf mooie ontwikkelingen door. In 2008 besloten Herman en Leo het bedrijf op te splitsen en ieder hun eigen weg te gaan. Herman ging door met Aannemingsmaatschappij Hegeman samen met zijn zoon Frank. Op de locatie aan de G. van der Muelenweg en Campbellweg aan de Regge in Nijverdal. De ‘oale groond’ waarop Willem, Gait en Henk in 1945 hun eigen loonzagerij en werkplaats startten. In 2015 besloot Herman terug te treden.

Frank Hegeman
Frank Hegeman

Door de jaren heen zijn de eigenschappen en kenmerken van Harm nog steeds verweven in ons bedrijf. Namelijk collega’s advies geven en mensen aansporen om met plezier het allerbeste van zichzelf te geven. Net als Harm, Gait en Herman vinden wij ons werk gewoon te leuk en doen we er alles aan om iets moois neer te zetten. Van de metselaar die het strakste metselwerk wil opleveren, de timmerman die het kozijn loodrecht wil stellen tot de uitvoerder die er een sport van maakt om iedereen zo soepel mogelijk door de planning te loodsen. Wij weten dat we allemaal een belangrijke schakel in het proces zijn en dat we door gewoon te bouwen bijzonder en kwalitatief goed werk neerzetten.

Scroll naar top