Woonzorgcomplex De Borkel

Gorssel 1

Project informatie

Plaats:
Gorssel
Opdrachtgever:
Habion Ontwikkeling
Architect:
Maas Architecten

Project beschrijving

In november 2014 werd de nieuwbouw van het woonzorgcomplex De Borkel in Gorssel overgedragen aan opdrachtgever Habion Ontwikkeling B.V. in Houten.

In samenwerking met Habion is de Sutfene locatie (zorgverlener) voor een groot gedeelte vernieuwd en uitgebreid tot een kleinschalig woonzorgcentrum met een gevarieerd woon- en zorgaanbod. Opdrachtgever Habion is tevens eigenaar van het project. Sutfene levert de zorg, waaronder verzorgingshuiszorg, verpleegzorg en indien gewenst thuiszorg.

Het nieuwe complex De Borkel biedt verschillende zorg- en woonvormen, verdeeld over diverse gebouwen op het terrein. Zo bleven de elementen kleinschalig, terwijl ze toch een eenheid vormen.

Het project is in 2 fases uitgevoerd. De 1e fase, te weten de woonblokken F + D en het zorggebouw B, is in juni 2013 naar volle tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd. Na realisatie van fase 1 is een deel van de huidige bewoners van De Borkel in deze nieuwbouw ondergebracht. Tijdens de zomervakantie van 2013 is het oude hoofdgebouw gesloopt en aansluitend is gestart met de 2e fase woonblok E.

Het op 13 mei 2014 opgeleverde woonblok omvat 11 huurappartementen, waar ouderen zelfstandig wonen.

De start van zorggebouw A 2e fase was iets naar achteren geschoven, omdat er meer woningen zijn gecreëerd op de begane grond ten koste van algemene ruimten. Deze wijzigingen waren het gevolg van de bezuinigingsplannen op het gebied van indicatie zorgzwaarte. De fases waren zo gepland, dat de huidige bewoners van De Borkel zo min mogelijk hinder zouden ondervinden van de bouwwerkzaamheden.

Zorggebouw A heeft nog steeds een centrale functie op het terrein met onder andere een eigen grootkeuken en een restaurant/grand café. Verder zijn er nog mooie ruimtes beschikbaar voor het uitoefenen van diverse activiteiten.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top