Woonzorgcentrum De Hoekstee

19377

Project informatie

Plaats:
Ommen
Opdrachtgever:
Zonnehuisgroep IJssel-Vecht
Architect:
Het Architectenhuis

Project beschrijving

In mei 2013 verstrekte Zonnehuisgroep IJssel-Vecht uit Zwolle de opdracht voor de verbouw van het woonzorgcentrum De Hoekstee in Ommen 1e fase. De verbouwing is begin juni 2013 gestart en het geheel is op 12 december 2013 opgeleverd. Het ontwerp van de 1e en 2e fase is verzorgd door Het Architectenhuis uit Apeldoorn. Voor het uitvoeren van de 1e fase heeft De Hoekstee in Ommen haar deuren voor een aantal maanden gesloten, omdat er intern de nodige veranderingen plaatsvonden. Met de inzet van een aantal van onze personenbusjes en chauffeurs zijn de 32 bewoners van De Hoekstee tijdelijk ondergebracht in het zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg.

Er werd onder andere een nieuwe keuken gerealiseerd. Een speciale kok gaat samen met bewoners het eten ter plekke bereiden, iets wat nog geen andere zorglocatie in de omgeving aanbiedt. Deze unieke eetgelegenheid is ook beschikbaar voor familieleden en vrijwilligers. Het aantal huiskamers is toegenomen. Waren er voorheen 2 woongroepen van ongeveer 16 bewoners met 2 huiskamers, nu is het verbouwd tot 4 woongroepen van ongeveer 8 bewoners met een eigen huiskamer. Niet alleen intern vonden er veranderingen plaats, ook de achterkant kreeg een facelift met een dakconstructie in de vorm van een V. De 2e fase betreft een uitbreiding met een dagopvang + kantoor-/vergaderruimte en een douche met een toiletgroep. De formele opdracht van de 2e fase is op 8 juli 2014 verstrekt en de werkzaamheden zijn gestart in november 2014. De oplevering vond plaats op 25 maart 2015.

 

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top