Renovatie 53 keukens Nijverdal

keukenrenovatie01

Project informatie

Plaats:
Nijverdal
Opdrachtgever:
Woningstichting Hellendoorn

Project beschrijving

Begin juli 2013 werd na een bouwtijd van 3 maanden de keukenrenovatie van 53 woningen in Nijverdal en Hellendoorn opgeleverd.

De te renoveren woningen stonden verspreid over de diverse straten in de Kruidenwijk in Nijverdal, een blok aan de Veldmanserve in Hellendoorn en 2 woningen aan de Portlandweg in Nijverdal.

De Woningstichting Hellendoorn heeft de bewoners de mogelijkheid geboden een keuze te maken uit een brede collectie keukens. Tevens konden de bewoners kiezen uit diverse keukenopstellingen.

Op basis van de keuzes van de bewoners zijn de keukens in bestelling genomen en werd een planning opgesteld, waarbij wij vanaf 2 mei 2013 elke werkdag 2 woningen hebben aangepakt. De werkzaamheden per keuken hebben 10 werkdagen in beslag genomen en bestonden uit het verwijderen van de bestaande keuken, installaties aanpassen/vernieuwen, stukadoorswerk, nieuwe wandtegels aanbrengen, schilderwerk en natuurlijk het aanbrengen van de nieuwe keuken. Bij circa 20 van de 53 woningen is de nieuwe keuken in de bijkeuken geplaatst. Hiervoor is een tussenwand verwijderd, zodat er een open verbinding tussen woonkamer en keuken is ontstaan. Het afwerkingsniveau van de ruimte werd aangepast aan de nieuwe functie.

Naast de keukenrenovatie is bij 13 woningen een nieuwe berging in de achtertuin geplaatst. De pakketten van fundatie, wanden en daken hebben wij voorafgaand aan de start van de keukenrenovatie in 2 dagen met een kraan in de achtertuin van de betreffende woningen gehesen. In de 2 weken daarna zijn de bergingen opgebouwd, voorzien van dakbedekking en zijn hemelwaterafvoer en elektra aangesloten. De bergingen hebben ten tijde van de renovatie al als opslag voor de bewoners gediend.

Tijdens de werkzaamheden hebben stofschermen en tijdelijke kookvoorzieningen ervoor gezorgd dat de bewoners gewoon konden blijven wonen.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top