Universiteitsbibliotheek Groningen

Project informatie

Plaats:
Groningen
Opdrachtgever:
Rijksuniversiteitsbibliotheek Groningen
Architect:
AG architecten bv

Project beschrijving

Op 12 maart 2015 bleken wij de economisch meest voordelige inschrijver te zijn bij het project renovatie Universiteitsbibliotheek te Groningen. Direct na de voorlopige gunning zijn we op verzoek van de opdrachtgever met enkele personen gestart om extra werkzaamheden uit te voeren. Na ontvangst van de definitieve opdracht zijn we begin mei 2015 begonnen met de volledige renovatie.
Onze opdracht bestond uit de renovatie van de eerste t/m vierde verdieping van het pand waar de bibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen in gevestigd is. Een gebouw van 30 jaar oud midden in het centrum van Groningen. Werkzaamheden werden gefaseerd per verdieping uitgevoerd, waarbij wij zijn gestart op de vierde verdieping. Een verdieping bestaat in hoofdzaak uit grote studiezalen met kleinere studiekabinetten, nieuwe toiletgroepen, enkele kantoren, een collegezaal en een koffiekamer. Op de vierde verdieping bevinden zich enkele grote installatieruimten waarin nieuwe luchtbehandelingskasten zijn geplaatst.
In het najaar van 2015 hebben we samen met onze opdrachtgever, architect en installateur een bouwteam gevormd. In dit bouwteam hebben we de werkzaamheden aan de gevel, begane grond en kelder uitgewerkt. Dit deel is tegelijk met de oplevering van de eerste verdieping, laatste fase van de oorspronkelijke opdracht, aan onze opdrachtgever opgeleverd in mei 2017.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top