Centrum voor BeroepsOnderwijs Het Perron

Project informatie

Plaats:
Dronten
Opdrachtgever:
St. Huisvesting Voortgezet Onderwijs Dronten
Architect:
Wind Architecten Adviseurs

Project beschrijving

Op 29 september 2014 ontvingen wij het bericht dat wij de economisch meest voordelige inschrijver waren voor het project nieuwbouw Centrum voor BeroepsOnderwijs (CBO) Het Peron te Dronten.

Het project bestaat uit 4 bouwlagen en werd aanbesteed als één perceel. Onderdeel van onze opdracht maken uit de uitvoeringsgerede ontwerp- en werktekeningen, de uitvoering van de het terrein, bouwkundige en constructieve werkzaamheden als ook de werkzaamheden met betrekking tot de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

In het CBO wordt VMBO 1 t/m 4 basiskader ondergebracht van het Almere College (openbaar onderwijs) en Ichthus College (pc onderwijs, onderdeel van de Landstede Groep). Naast beide VMBO scholen werd er ook ruimte gerealiseerd voor het ROC Landstede. Hiermee wordt de doorlopende leerlijn van het VMBO naar het ROC bevorderd. Aanvullend werden 2 gymzalen met nevenruimten gerealiseerd.

De locatie in Dronten is gelegen aan de oostkant van het station.

Het project is eind 2014 gestart en is uitgevoerd in opdracht van Stichting Huisvesting Voortgezet Onderwijs te Dronten.

De directie werd gevoerd door ICS Adviseurs B.V. uit Zwolle. Verantwoordelijk voor het definitief ontwerp is Wind Architecten Adviseurs B.V. uit Drachten, door ons tevens gecontracteerd voor de nadere uitwerking. Het project is op 9 maart 2016 opgeleverd.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top