RBT (Robuust Basisteam)

Project informatie

Plaats:
Venray
Opdrachtgever:
Politie Den Haag
Architect:
BDG Architecten

Project beschrijving

Op 12 september 2018 werd de nieuwbouw RBT (Robuust Basisteam) voor de politie in Venray overgedragen aan een tevreden opdrachtgever.

Het hoofdgebouw van het politieteam in Venray was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom werd besloten een compactere nieuwe huisvesting te realiseren, direct naast het bestaande gebouw.

De nieuwbouw heeft in hoofdlijnen de volgende functies gekregen: kantoorruimtes, publiekszone, arrestantengebied, kleedruimten met wasgelegenheid en opslag. De parkeervoorziening bestaat uit 41 parkeerplaatsen voor voertuigen, 40 stallingsplekken voor fietsen en 5 plekken voor motoren en scooters deels met oplaadvoorzieningen een afdak en opslag.

De gesloopte bebouwing bestond uit een hoofdgebouw van 4 lagen (inclusief kelder) en een laagbouw van 2 lagen (inclusief schietkelder).
Tijdens het bouwen van het nieuwe pand bleef het hoofdgebouw gewoon in gebruik. Hierdoor was er veel aandacht benodigd voor de kleine bouwplaats en inrichting, tijdelijke voorzieningen en het tijdelijke binnenterrein (t.b.v. parkeren) voor het hoofdgebouw.
De sloop van het bestaande hoofdgebouw, opstallen en terreinafscheiding vond gefaseerd plaats.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top