Caland 2 (Het Lumion)

Caland 2 Amsterdam 4

Project informatie

Plaats:
Amsterdam
Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam
Architect:
Atelier Pro Architekten

Project beschrijving

In september 2017 zijn wij gestart met de bouwvoorbereiding van het project Nieuwbouw en renovatie Caland 2 in Amsterdam, een middelbare school voor mavo, havo en vwo. Dit project werd ons gegund op basis van de meest voordelige inschrijving.
Met een combinatie van hergebruik van een gedeelte van het bestaande monumentale schoolgebouw en een deel nieuwbouw is op deze locatie een passende definitieve huisvesting ontworpen voor het Lumion, de nieuwe naam van het voormalig Caland 2 college.

Het project betreft een gecombineerde renovatie en nieuwbouw. Gelijktijdig werden 4 gebouwen gerealiseerd op een relatief kleine bouwlocatie. Meer specifiek betreffen de werkzaamheden de renovatie van 2 bestaande monumentale schoolgebouwen, de nieuwbouw van een vrijstaande sporthal met 3 zalen en een geheel nieuw bouwdeel dat door een transparante centrale hal met het monument verbonden is.

Op 1 mei 2019 is het project overgedragen aan een zeer tevreden opdrachtgever.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top