29 renovatiewoningen Waterland

Delden 29 woningen 2

Project informatie

Plaats:
Delden
Opdrachtgever:
Stichting Wonen Delden

Project beschrijving

In opdracht van Stichting Wonen Delden zijn wij op 18 september 2017 gestart met de dakrenovatie van 29 woningen aan het Waterland in Delden. Het gaat om 17 eengezinswoningen en 6 duplexwoningen, de woningen zijn in 1978 in opdracht van de R.K. Bouwvereniging St. Josef gebouwd. Deze woningen zijn destijds ontworpen door architectenbureau Mars. De woningen zijn geschakeld gebouwd en voorzien van een zakgoot tussen de daken. Het model van de woning veroorzaakt bij de dakvervanging dat er altijd meerdere woningen gelijktijdig open liggen.

De werkzaamheden bestonden uit het vervangen van het dakbeschot met pannen, dakoverstekken en goten, almede het vervangen van de cv ketels in de woningen. De woningen werden voorzien van nieuw dakbeschot met een rc waarde van 6,0 en van nieuwe dakpannen en geveloverstekken. In de woningen zijn nieuwe cv ketels geplaatst. De duplex woningen werden gedeeltelijk voorzien van nieuwe plafonds en alle woningen hebben dakramen gekregen.
De woningen zijn gesitueerd in een kleine wijk aan een doodlopende straat met beperkte parkeergelegenheid en deels omringd met vijvers. Om de overlast in de krappe buurt enigszins te verlichten, zijn noodvoorzieningen getroffen waaronder tijdelijke parkeervoorzieningen.
De doorlooptijd van deze complexe dakvervanging bedroeg circa 4 werkweken, waarbij tijdens de piek aan 3 bouwblokken gelijktijdig gewerkt werd.
Om snelheid in het proces te bevorderen werden de complete blokken in de steigers gezet. Deze werden gebruikt voor de sloop, vervangende dakwerkzaamheden, aluminiumgoten, het aansluitend reinigen en opnieuw voegen van de gevels en het compleet reinigen van de gevelkozijnen.
In een prettig en harmonieus overleg met de bewoners, waarbij de woningen bewoond zijn gebleven, zijn de werkzaamheden afgerond voor kerst 2017.

 

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top