De Eglantier

Project informatie

Plaats:
Apeldoorn
Opdrachtgever:
Holland Property
Architect:
Van Ouwerkerk Architecten en LIAG Architecten

Project beschrijving

Op 28 mei 2018 vond de overdracht plaats van het kerkcentrum De Drie Ranken aan Aannemingsmaatschappij Hegeman. De eerste fase van dit project. Het bestaande kerkcentrum is grondig gerenoveerd, verbouwd en uitgebreid, zodat er een geheel nieuw kerkcentrum is ontstaan en er ruimte is gecreëerd voor de uitbreiding van het bestaande winkelcentrum De Eglantier. Fase 2 van dit project. Van Ouwerkerk Architecten uit Rotterdam en LIAG Architecten uit Den Haag zijn verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het kerkcentrum is aan de noordoostzijde van het gebouw afgestoten en aan de zuidoostzijde is een kleine uitbreiding geplaatst. Het gehandhaafde deel is compleet gestript en heringericht en waar mogelijk zijn gevels, dak en vloeren geïsoleerd. Tevens is er een uitvaartcentrum gerealiseerd, genaamd “De Oversteek”. Het deel (de kleine kerkzaal) dat gedurende de verbouwing als tijdelijke geloofsruimte dienst heeft gedaan, is gesloopt.

In het derde kwartaal van 2019 is de tweede fase gestart. Dit betreft vooral nieuwbouw, maar ook het bestaande winkel-/woningblok moest grondig aangepakt worden.


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top