Crematorium Uitvaartcentrum

Nijverdal uitvaartcentrum 1

Project informatie

Plaats:
Nijverdal
Opdrachtgever:
Stichting Uitvaartverzorging voor Nijverdal en omstreken
Architect:
Jorissen Simonetti architecten

Project beschrijving

Begin 2015 zijn wij voor de Stichting Uitvaartverzorging voor Nijverdal en Omstreken begonnen met het realiseren van een nieuwe toiletgroep, de bouw van een crematorium en een interne verbouwing van een bestaande toiletgroep. Het ontwerp is verzorgd door Jorissen Simonetti architecten uit Rijssen.

Het uitvaartcentrum aan de Duivecatelaan 1 in Nijverdal is uniek qua vormgeving en uitstraling en beantwoordt volledig aan zijn bestemming. Door zijn ligging aan de rand van de bebouwde kom midden in de natuur is het uitermate functioneel en ademt het een sfeer van ingetogenheid en rust uit.

De bouw van een nieuwe toiletgroep (eerste fase) en de bouw van het crematorium met een interne verbouwing van een bestaande toiletgroep (tweede fase) is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever op 18 september 2015 opgeleverd.

Maandag 29 juni 2015 was een bijzondere dag voor zowel de Stichting als Hegeman, want die dag is de oven met alle daarbij behorende onderdelen in het gebouw gehesen.

Het bouwen van een crematorium was geen alledaags werk. Dat merkten we op het moment dat we meldden dat wij bezig waren met het bouwen van een crematorium. Er was brede interesse vanuit de samenleving over wat er allemaal in de ovenruimte kwam te staan en wat er verder allemaal bij de realisatie van een crematorium komt kijken. Ook kregen wij te maken met onderdelen waarvan wij voorheen nog maar weinig wisten. Denk hierbij ondere andere aan invoerruimte, asbehandeling, filterschoornstenen en naverbranding.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top