30 zorgwoningen Hertenstraat

hertenstraat-zwolle

Project informatie

Plaats:
Zwolle
Opdrachtgever:
Woonzorgconcern IJsselheem
Architect:
De Velde Architecten

Project beschrijving

In april 2012 is gestart met het bouwen van 30 zorgwoningen aan de Hertenstraat in Zwolle. Dit project is gelijktijdig met het project 35 zorgwoningen Bagijneweide in Zwolle aanbesteed.

Opdrachtgever Woonzorgconcern IJsselheem uit Kampen was al een tijdje op zoek naar een locatie in en rond het stadscentrum van Zwolle en heeft uiteindelijk een locatie gevonden aan de Hertenstraat, waar voorheen een kringloopwinkel en busremise stonden.

Architect De Velde uit Kampen heeft hiervoor een ontwerp gemaakt dat in nauw overleg met stedenbouw tot stand is gekomen. De wens van de opdrachtgever om de nieuwbouw qua maat, schaal en architectuur op te laten gaan in de wijk Assendorp is door de architect vertaald in een ontwerp, dat zich naadloos voegt naar de directe omgeving. Kenmerkend is de hoofdvorm, 3 bouwlagen met kap en verschillende gevelcomposities die overeenkomen met de omgeving. Het materiaalgebruik is divers, onder andere 4 verschillende soorten gevelstenen, stucwerk gevels, gevelisolatie met stucwerk, spekbanden, betonnen raamdorpels, zink, dakkapellen en pannendaken. Net als bij de 35 zorgappartementen aan de Bagijneweide geldt hier ook de kleinschaligheid van bewoning door dementerende ouderen.

Na een jaar bouwtijd zijn deze zorgwoningen naar tevredenheid op 17 april 2013 opgeleverd. Op 4 oktober 2013 vond de officiële opening plaats door wethouder Erik Dannenberg met als thema “vervoer”. Met de ligging nabij het station en op het terrein van de voormalige busremise, is dat een passend thema. Bij de officiële opening werd de nieuwe naam van het complex onthuld, te weten Anna Heerkens.


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top