35 zorgwoningen Bagijneweide

zwolle-65zorgplaatsen

Project informatie

Plaats:
Zwolle
Opdrachtgever:
Woonzorgconcern IJsselheem
Architect:
De Velde Architecten

Project beschrijving

Op 19 januari 2012 is, gelijktijdig met de 30 zorgwoningen aan de Hertenstraat de nieuwbouw van 35 zorgwoningen aan de Bagijneweide in Zwolle aanbesteed, waarbij Aannemingsmaatschappij Hegeman als laagste inschrijver uit de bus kwam.

De opdrachtgever voor dit werk is Woonzorgconcern IJsselheem uit Kampen. Het ontwerp is van De Velde Architecten uit Kampen, tevens directievoerder.

In april 2012 is gestart met het bouwen van 35 zorgwoningen aan de Bagijneweide in Zwolle. Op 21 mei 2012 hebben wethouder Nelleke Vedelaar en oud IJsselheembestuurder Henk Foekens het officiële startsein gegeven voor de bouw van het zorghuis voor kleinschalig wonen aan de Bagijneweide.

Na een jaar bouwtijd zijn de zorgwoningen op 17 april 2013 naar tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd. Op 4 oktober 2013 werd het complex officieel geopend door dezelfde wethouder Nelleke Vedelaar met als thema “Zwolle aan het water”. Dit past goed bij de ligging nabij het water, waar vroeger de Bentheimer kalksteen werd aangevoerd. Ook werd er een nieuwe naam onthuld voor het gebouw, te weten Wilhelmina van Sonsbeeck.
Dit zorghuis biedt ruimte aan 30-35 personen, verdeeld over verschillende woningen onder één dak. Per woning is er een gedeelde woonkamer en een individuele zit-/slaapkamer.

Met 6 à 7 personen per woning leiden dementerende ouderen een zo prettig mogelijk leven. De individuele gewoonten en wensen van bewoners vormen het uitgangspunt voor deze vorm van kleinschalig wonen. Uiteraard speelt de familie daarbij een grote rol.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top