Woon-/Zorgcentrum ’t Haarhuus

Project informatie

Plaats:
Westerhaar
Opdrachtgever:
TriviumMeulenbeltZorg en Mijande Wonen
Architect:
IAA Architecten

Project beschrijving

Het project is uitgevoerd in opdracht van TriviumMeulenbeltZorg en Mijande Wonen en bestaat uit 2 bouwdelen met een totaal bruto vloeroppervlak van ruim 14.000 m². Bouwdeel A is een woonzorgcentrum met 42 appartementen en 32 verpleegkamers. Bouwdeel B is een woongebouw met 26 appartementen. De appartementen en verpleegkamers van beide gebouwen zijn verdeeld over de 3 bouwlagen. De vierde bouwlaag doet op beide gebouwen dienst als installatie- en bergruimte.

De ruwbouw van beide bouwdelen bestaat uit een geïsoleerde kanaalplaatvloer met een druklaag op de begane grond en een casco uit kalkzandsteen lijmelementen, stalen kolommen, prefab betonkolommen, holle wandelementen en breedplaatvloeren.

De gevels zijn bijzonder te noemen. Deze bestaan naast een reguliere baksteen en prefab betonnen kaders uit een keramische gevelbekleding. Dit zijn gepotdekselde tegels met een afmeting van 180x380x15 mm, waarvan wij een slordige 65.000 stuks aan de gevels hebben gehangen.

De gevelopeningen zijn gevuld met aluminium kozijnen en vliesgevels. In de hellende daken op de derde verdieping zijn daklichtkappen opgenomen, waarin opgenomen glazen dakluiken en waaronder zich een fraaie vide bevindt. Bij fragment 1 van bouwdeel A, tevens de grootste van de 3 stuks daklichtkappen met een grootte van circa 250 m², worden deze bij een ernstige rookontwikkeling in het atrium door middel van perslucht open gestuurd. De dakluiken in de overige fragmenten en bouwdeel B dienen enkel voor ventilatie. De algemene ruimten en verpleegkamers zijn compleet afgewerkt, dat wil zeggen dat ze werden voorzien van vloer- en wandafwerkingen. De appartementen zijn opgeleverd met glasweefsel afgewerkte wanden, afgewerkte keuken en vloer- en wandtegels in de natte cellen. Bouwdeel A werd op 5 maart 2012 overgedragen aan de opdrachtgevers en bouwdeel B op 18 april 2012.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top