17 appartementen Talita

20121008_0100

Project informatie

Plaats:
Houten
Opdrachtgever:
Habion
Architect:
Hans Been Architecten

Project beschrijving

Op 19 juli 2012 werd de nieuwbouw van 17 appartementen aan de Beekmos in Houten opgeleverd aan onze opdrachtgever Habion Ontwikkeling B.V. te Houten. Het complex, dat wordt verhuurd aan Stichting Timon, biedt onderdak aan tienermoeders en hun kinderen. Het ontwerp is afkomstig van Hans Been Architecten uit Amerongen.  De directievoering  werd verzorgd door Architektenbureau P.J. Roozendaal uit Almere.

Het appartementengebouw bestaat uit 17 appartementen, hiervan zijn 4 appartementen gesitueerd op de begane grond. In deze appartementen zijn senioren woonachtig die vrijwillig als “goede buur” optreden en zo de tienermoeders ondersteunen. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich de resterende 13 wooneenheden voor jongvolwassenen, gemeenschappelijke ruimtes, een groot dakterras en spreekkamers voor zorg. De 3e verdieping doet dienst als berging en techniekruimte.

De hoofddraagconstructie van het gebouw bestaat uit de combinatie van prefab betonwanden, kalkzandsteen lijmelementen en breedplaatvloeren waarin het volledige ventilatiesysteem is geïntegreerd. Vanaf de tweede verdiepingsvloer begint de kapconstructie, bestaande uit stalen spanten met houten gordingen en prefab dakelementen.

De dakelementen zijn afgewerkt met een zwarte stalen felsbeplating. Om te voorkomen dat het strakke geheel wordt verstoord door een groot aantal afvoeren, is het ontwerp voorzien in een inpandige buitenruimte. Deze ruimte is afgewerkt met een rooster in lijn en in kleur van de stalen felsbeplating.

De gevels bestaan verder uit metselwerk in een tweelaags halfsteensverband, gecombineerd met een kunststof gevelbeplating en houten kozijnen. Onderdeel van de opdracht was om alle algemene ruimten compleet te voorzien van stoffering, behang en schilderwerk. De overige ruimtes werden door Stichting Timon verder afgewerkt.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top