Brede School De Rhijnsberg

20121001_0078 website

Project informatie

Plaats:
Heerde
Opdrachtgever:
Gemeente Heerde
Architect:
SVP architectuur en stedenbouw

Project beschrijving

Op 15 juli 2011 vond, in opdracht van de gemeente Heerde, de aanbesteding plaats voor de nieuwbouw van een brede school in Heerde-West.

De school is een ontwerp van SVP architectuur en stedenbouw uit Amersfoort en werd gebouwd op het terrein van de reeds gesloopte Magrietschool, gelegen tussen De Pagenberg en de Rhijnsburglaan. Het gebouw biedt onderdak aan de Margriet- en Wilhelminaschool, basisschool De Spreng en Kinderopvang ’t Hummelhuis. In het gebouw zijn diverse multifunctionele ruimtes opgenomen. Naast een gymzaal, die is ingericht voor multifunctioneel (sport-)gebruik kan de gemeenschapsruimte, met de 2 speellokalen, gekoppeld worden tot één grote ruimte die de mogelijkheid biedt tot het geven van bijvoorbeeld (toneel)voorstellingen of het houden van kerkdiensten.

Eén van de speerpunten is duurzaamheid. Eisen waren hierin ‘frisse scholen klasse B” en een gemiddelde ‘GPR-gebouw score van 8’. Andere voorbeelden zijn de grote gevelopeningen in alle groepsruimten. Deze zijn rijkelijk voorzien van daglicht en besparen in combinatie met daglichtregeling van de armaturen op energiegebruik. De gevel voorziet tevens in een passief gebruik van zonnewarmte. De raamopeningen zijn voorzien van een verdiepte negge en een uitkragende luifel die zorgen voor het weren van directe zoninstraling in de zomer en het toelaten van warmte, bij een lage zonnestand, in de winter.

Het ‘droge’ casco meet 2 bouwlagen en bestaat uit een dragende staalconstructie met kanaalplaatvloeren. Als gevelvulling aan de straatzijden werden kalkzandsteenelementen toegepast, terwijl aan de inpandige buitenruimtes op de eerste verdieping houtskeletbouw elementen de boventoon voeren.

De gevels aan de straatzijden bestaan uit baksteen met aluminium gevelopeningen. Alleen de entrees aan beide zijden werden voorzien van een gepotdekselde gevelbekleding. Dezelfde gevelbekleding werd ook toegepast als buitenschil op de houtskeletbouw elementen

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top