Woonzorgcomplex ’t Wedervoort

wedervoort01

Project informatie

Plaats:
Wierden
Opdrachtgever:
Stichting Wonen Wierden Enter
Architect:
Jorissen Simonetti architecten

Project beschrijving

In april 2012 kwam Aannemingsmaatschappij Hegeman als laagste inschrijver uit de bus tijdens de aanbesteding van de vernieuwing van seniorencomplex ‘t Wedervoort in Wierden. In overleg met opdrachtgever Stichting Wonen Wierden Enter heeft zusterbedrijf Jansman Bouw de gefaseerde renovatie/verbouw gerealiseerd.

’t Wedervoort is gelegen op een prachtige locatie, dichtbij het centrum van Wierden. Na een uitgebreid onderzoek heeft de opdrachtgever besloten tot herstructurering van het huidige complex. Het voormalige pand bestond uit 53 gedateerde appartementen, een kantoor voor zorgverlener ZorgAccent en een ontmoetingscentrum genaamd ‘t Oosterhoes.

De gefaseerde verbouwing bestond uit een renovatie/interne verbouwing van het voormalige complex. Het ontmoetingscentrum ’t Oosterhoes werd naar de voorzijde verplaatst, waardoor de wijkfunctie van ’t Oosterhoes beter tot zijn recht komt. De nieuwe appartementen hebben een gewijzigde en royale indeling gekregen, waardoor ze voldoen aan de huidige eisen en wensen. Dit betekent een herindeling van de 28 appartementen die bestaan uit een woonkamer met 2 aparte slaapkamers of in sommige gevallen één ruime slaapkamer, allen uniek, waarbij de grootte van de appartementen varieert van circa 75 m² tot 100 m².

In de vleugel voor de zorg zijn 24 verpleegappartementen gerealiseerd die onder beheer staan van ZorgAccent. De verpleegappartementen zijn geclusterd in 3 woongroepen, met elk een eigen ingang en een gezamenlijke woonkamer. De zorgafdeling is voorzien van de benodigde domotica.

De nieuwe gevelopbouw werd met zink bekleed. De indeling van de appartementen is deels gecreëerd door metal stud binnenwanden. Rondom het complex zijn verschillende parkeerplaatsen gerealiseerd. Nabij de hoofdentree bevinden zich parkeerplaatsen voor het halen en brengen van bewoners. Het grootste deel van de parkeerplaatsen ligt aan de achterzijde van het complex.

Het project omvatte alle disciplines. Naast de bouwkundige werkzaamheden waren ook de sloop- en asbestsaneringswerkzaamheden onderdeel van de opdracht.

Voor de technische installaties werd door een deskundig adviseur een bestek vervaardigd en als onderdeel aan het bouwkundig werk gekoppeld. Hiermee is er sprake van het traditionele contractmodel waarbij wij als hoofdaannemer de volledige verantwoordelijkheid hadden voor het gehele project.

De oplevering geschiedde in 4 fases. De eindoplevering vond plaats in november 2013.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top