127 renovatiewoningen De Blenke

Renov.H'doorn10

Project informatie

Plaats:
Hellendoorn
Opdrachtgever:
Woningstichting Hellendoorn

Project beschrijving

Dat het bouwtempo soms heel hoog kan liggen, bleek wel tijdens de renovatie van 127 woningen in de wijk ‘De Blenke’ in Hellendoorn. Binnen een tijdsbestek van circa 8 maanden werd dit project tot stand gebracht in opdracht van de Woningstichting Hellendoorn.

De startfase was echter niet eenvoudig te noemen. De binnenrenovatie werd namelijk opgestart in januari, met temperaturen ver beneden nul en een pak sneeuw voor de deur. De beslissing om toch te starten had te maken met de aansluiting van enkele projecten en dan moeten er soms keuzes worden gemaakt.

Als gevolg van de strenge winter kon pas in het voorjaar gestart worden met het vernieuwen van de schoorstenen en vervolgens van de daken. Deze volgorde was echter niet ideaal, omdat de afwerking van de zolders daardoor niet gelijktijdig kon worden meegenomen met de binnenrenovatie.

Ondanks alle opstartproblemen is de planning niet in het gedrang gekomen en is de laatste woning exact opgeleverd, zoals het op voorhand was gepland. De goede sfeer op de bouw en de prettige contacten met bewoners hebben hier zeker aan bijgedragen.

Keuzes zijn er ook gemaakt in de aanloop van dit project en dan doelen we op keuzes gemaakt door de bewoners.

Geen enkele keuken of badkamer was identiek, omdat de bewoners oneindig veel keuze hebben gehad in de indeling en afwerking van de te renoveren vertrekken. De door de opdrachtgever vooraf opgemaakte opnamelijsten gaven aan wat per woning uitgevoerd moest worden. Daarnaast werden tijdens de uitvoering ook nog wijzigingen aangebracht. Al deze verschillende keuzemogelijkheden hebben veel aandacht gevraagd in zowel voorbereiding als uitvoering.

Binnen 20 werkdagen werd een woning volledig gerenoveerd. Dat wil zeggen een compleet nieuwe badkamer, keuken, toilet, bijkeuken en een nieuw dak. Daarnaast werden de overige vertrekken zoals hal, overloop, woonkamer, slaapkamers en zolder in veel gevallen voorzien van een nieuw plafond, een nieuwe wandafwerking of nieuwe kozijnen, ramen of deuren. Tevens werd een groot deel van de installatie vernieuwd.

In veel gevallen bleven de woningen bewoond tijdens de werkzaamheden.

Na 20 werkdagen werd de woning schoongemaakt en vervolgens opgeleverd.

De vernieuwde daken en schoorstenen, het gerepareerde voegwerk, schilderwerk en straatwerk, de nieuwe buitendeuren en luifels geven de wijk weer een compleet frisse uitstraling.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top