Citadel College

Project informatie

Plaats:
Lent
Opdrachtgever:
Alliantie Voortgezet Onderwijs voor Nijmegen en het Land van Maas en Waal
Architect:
Factor Architecten BV

Project beschrijving

Op 16 mei 2010 is gestart met de nieuwbouw van het ‘Citadel College’ in Lent. In opdracht van de Alliantie Voortgezet Onderwijs voor Nijmegen en het Land van Maas en Waal heeft Factor Architecten BV uit Duiven voor het ontwerp getekend en voert tevens de bouwdirectie.

Het project betreft een onderwijshuisvesting voor voortgezet onderwijs voor circa 1.000 leerlingen en 90 personeelsleden.

Diverse kantoorruimtes voor directie, onderwijzend en ondersteunend personeel faciliteren de organisatie.

De school is bestemd voor vmbo theorie en praktijk, havo en vwo. Het nieuwe schoolgebouw is van alle (technische) gemakken voorzien. Het biedt plaats aan een onderzoek- en ontwerpafdeling met onder meer een kunstatelier, ruimtes voor muziek, toneel en drama, lokalen ten behoeve van science-vakken en een geluid- en filmstudio. Daarnaast heeft het gebouw een mediabibliotheek, waar leerlingen zelfstandig kunnen werken.

Het prefab betonnen casco bestaat uit prefab betonwanden, een staalconstructie met betongevulde kolommen, samengestelde SFB-liggers en kanaalplaatvloeren met druklagen. In deze druklaag is vloerverwarming opgenomen. De monolithisch afgewerkte druklaag is tevens de afwerkvloer waarop de vloerbedekking werd aangebracht. De buitenschil bestaat op de eerste 3 bouwlagen uit gevelmetselwerk en gevelstuc met daarin aluminium kozijnen en vliesgevels.

De over 3 bouwlagen en circa 6 m¹ uitkragende ‘taartpunt’ heeft de nodige inspanning gevraagd qua engineering en ook tijdens de uitvoering werd maximale aandacht verlangd. Een zware tijdelijke ondersteuning, bestaande uit stalen onderslagen met Peri-stempels op zandpotten zorgde voor de benodigde stabiliteit en evenwicht tijdens de montage. Na het uitharden van de druklaag op de derde bouwlaag kon de tijdelijke ondersteuning worden verwijderd en vanaf dat moment wordt deze functie overgenomen door de koppelingen tussen de staalconstructie en de prefab betonelementen en de koppelingen tussen prefab betonelementen en de vloeren.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top