Zorg- en verpleegaccommodatie Friso

Friso17

Project informatie

Plaats:
Almelo
Opdrachtgever:
Woon- en Zorgcentrum Friso en Almelose Woningstichting Beter Wonen
Architect:
Grunstra Architectengroep BNA

Project beschrijving

De vervangende nieuwbouw vormt het nieuwe hart van een woonzorgzone met 180 woningen, 97 intramurale zorg- en verpleegplaatsen en extramurale ruimten gericht op ontmoeten en welzijn.

De door Grunstra Architecten Groep BNA uit Heerenveen ontworpen vervangende nieuwbouw omvat 2 onderdelen. Het 1e deel is het woonzorgcomplex in opdracht van Stichting Woon- en Zorgcentrum ‘Friso’ uit Almelo. Dit onderdeel bestaat uit een woonzorgcomplex van 4 bouwlagen met 69 appartementen, 36 eenpersoonskamers en bijbehorende algemene ruimten. Het 2e onderdeel van de nieuwbouw is de woontoren van 13 bouwlagen die dient als landmark en waarin 44 ruime woningen werden gerealiseerd. Dit deel werd uitgevoerd in opdracht van de Almelose Woningstichting Beter Wonen uit Almelo. Alle woningen zijn rechtstreeks met het zorgcentrum verbonden. Voor het gehele project is gekozen voor een opzet met een zeer levendige zone met recreatieve en maatschappelijke voorzieningen en een passage die de belangrijke functies met elkaar verbindt.

Besteksmatig was de constructie uitgewerkt in in het werk gestorte betonwanden in combinatie met breedplaatvloeren. Op initiatief van Hegeman en in overleg met de opdrachtgever, architect en constructeurs, is de constructie van de toren omgezet in een hollewand betonconstructie in combinatie met breedplaatvloeren. Door de omzetting hebben we de bouwtijd met een week per bouwlaag kunnen inkorten. Voor een 13 bouwlagen tellend gebouw betekende dit een tijdwinst van 13 weken.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top