Grote Garage

Garage-Almere H2651-3

Project informatie

Plaats:
Almere
Opdrachtgever:
Gemeente Almere
Architect:
BDG Architecten Ingenieurs Almere

Project beschrijving

De afbouw van de ‘Grote Garage’ in Almere, met een oppervlakte van circa 40.000 m2, is door de gemeente Almere apart aanbesteed. In juli 2005 is gestart met de werkzaamheden. Office for Metropolitan Architecture uit Rotterdam verzorgde het ontwerp.

BDG Architecten Ingenieurs Almere en B+M Den Haag BV architecten- en adviesbureau zijn verantwoordelijk voor de bouwkundige uitwerking.

 

Het werkterrein van de garage bestond uit een gereedstaand betonnen casco. Dit casco wordt gebruikt voor de diverse winkels en appartementen, die samen het nieuwe stadshart vormen.

De garage is opgedeeld in een Noordwestgarage/Noordoost-garage/Middengarage en Zuidgarage. Tussen de garage en het bovenliggende maaiveld bevinden zich meerdere stijgpunten te weten trappen, liften en roltrappen. Met uitzondering van de Noordoostgarage (= Bibliotheekgarage) is het project in juli 2006 opgeleverd.

De afbouw van de Bibliotheekgarage is medio september 2008 opgestart. Het in gebruik nemen van de garage voor openbaar gebruik is pas mogelijk nadat het bouwterrein door derden is voorzien van straatwerk. Naar verwachting zal de Bibliotheekgarage eind 2009 in gebruik worden genomen.

De werkzaamheden voor de afbouw van de Bibliotheekgarage bestaan uit:

• Strekmetalen wanden als gevelafscheiding;

• Diverse stalen hekwerken en trappen;

• Maken van een technische ruimte en beheerderruimte;

• Speedgates;

• Coating op vloeren.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top