Logeereenheden Bouw & Infra Park

bouweninfrapark01

Project informatie

Plaats:
Harderwijk
Opdrachtgever:
Bouw & Infra Park
Architect:
Nibag

Project beschrijving

In opdracht van Bouw & Infra Park in Harderwijk hebben wij in de zomer en het najaar van 2013 een pilot project uitgevoerd in de vorm van logeereenheden voor leerlingen van het SOMA College Harderwijk.

De logeerruimte is gevestigd in een monumentaal pand. De ruimte is geschikt om 10 leerlingen s nachts, onderdak te bieden. Na het inpandig slopen van de complete bestaande indeling zijn nieuwe slaapkamers, huiskamer, bergruimte en sanitaire ruimten opgebouwd, compleet afgewerkt met nieuwe wand-, vloer- en plafondafwerking, pantry en een geheel nieuwe e- en w-installatie. Tijdens de uitvoering was de rest van het gebouw in functie, waarbij goed overleg met de gebruiker onmisbaar was om de overlast tot een minimum te beperken.

Het fraaie ontwerp van Nibag uit Hengelo heeft ertoe geleid dat de leerlingen in een huiselijke omgeving verblijven tijdens hun opleiding.

Vlak na start van de uitvoering heeft de opdrachtgever besloten om alle algemene ruimten in de rest van het gebouw en daarnaast nog een extra sanitaire unit met douches en toiletten toe te voegen. De verkregen bouwtijd voor was erg kort in verband met de start van het nieuwe schooljaar. Het doorwerken in de bouwvakvakantie heeft ertoe geleid dat de werkzaamheden tijdig konden worden opgeleverd. De korte lijnen en duidelijke afspraken tussen opdrachtgever en ons gaven ons de kans om de vele aanvullingen en wijzigingen in te passen in het bouwproces zonder overschrijding in tijd.

Alle werkzaamheden zijn in circa 12 weken uitgevoerd.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top