Casco herstel Gebouw 100 Bouw & Infra Park

Harderwijk gebouw 100 2

Project informatie

Plaats:
Harderwijk
Opdrachtgever:
Bouw & Infra Park

Project beschrijving

Voor de bouwvak 2014 mochten wij opnieuw van Bouw & Infra Park een mooie opdracht aanvaarden.

Het project werd op 1 april 2015 overgedragen aan een tevreden opdrachtgever.

Het traject tussen gunning en start bouw liet enige tijd op zich wachten in verband met het inventariseren en rapporteren van aanvullende asbestonderdelen. Het gebouw bevatte namelijk asbest van kruipruimte, vloerafwerkingen, plafonddelen, vensterbanken tot zelfs de stopverf in de monumentale gevelkozijnen. Begin oktober 2014 is gestart met de sanering.

Na de asbestsanering konden de interne sloopwerkzaamheden starten. Het gebouw werd inpandig volledig teruggebracht tot het kale casco zoals de naam van het project al aangeeft.

Alle bestaande installaties en techniekruimten werden verwijderd, evenals alle sanitaire groepen en alle afwerkingen in het gebouw, zoals plafonds, vloer- en wandafwerking.

In overleg met de bouwdirectie, Nibag uit Hengelo, hebben we besloten om de monumentale stalen gevelkozijnen niet uit de gevel te verwijderen, zoals in het bestek stond omschreven, maar ter plekke te gaan restaureren, waarbij nieuw monumentaal glas werd geplaatst en zelfs het oude hang- en sluitwerk weer functioneel werd gemaakt.

Naast het herstel van de gevel realiseerden we een nieuwe sanitaire groep in het pand, werden de technische installaties vernieuwd, het stucwerk aan plafonds en wanden hersteld c.q. vernieuwd en vond divers timmerwerk plaats. Als afsluiting werd het gebouw aan de binnenzijde opnieuw geschilderd.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top