Appartementencomplex en winkels De Schapenmarkt

schap.markt3

Project informatie

Plaats:
Hellendoorn
Opdrachtgever:
Eigen Ontwikkeling
Architect:
Jorissen Simonetti Architecten

Project beschrijving

De gemeente Hellendoorn verleende in november 2002 de bouwvergunning voor een appartementencomplex in het centrum van Hellendoorn. Na een langdurige periode van wachten kon begin 2006 begonnen worden met de sloop van de bestaande woningen aan de Schapenmarkt. Het gebouw bestaat uit 12 luxe appartementen en 2 riante penthouses. Op de begane grond werden 4 commerciële ruimten gebouwd met een gezamenlijke oppervlakte van 650 m². Daaronder zijn een parkeergarage (31 parkeerplaatsen) en een aantal fietsenbergingen gerealiseerd.

De nieuwbouw is een ontwerp van Jorissen Simonetti Architecten uit Rijssen. In het ontwerp is rekening gehouden met oude bebouwingslijnen zoals het pottenbakkershuisje en een oude boerderij, waardoor het geheel perfect past in de dorpskern van Hellendoorn. Het merendeel van de wanden is in het werk gestort.
De verdiepingsvloeren bestaan uit breedplaatvloeren en kanaalplaatvloeren (zgn. appartementenvloer) met een vrije overspanning van 11,50 m¹. De gevels bestaan uit baksteen met houten kozijnen. Door het verspringen van de pannendaken op de 2e en 3e verdieping is een karakteristiek gebouw ontstaan. Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V. verzorgde, naast de gehele uitvoering (inclusief de installaties) ook de kopersbegeleiding. Het project is op 11 juli 2007 opgeleverd.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top