Unilocatie CSG ’t Noordik/Pius X College

Project informatie

Plaats:
Almelo
Opdrachtgever:
Gemeente Almelo
Architect:
GAJ Architecten B.V.

Project beschrijving

In opdracht van de gemeente Almelo werd in september 2007 het scholencomplex aan de Catharina van Renneslaan in Almelo, voor de scholen RK SG Pius X College en CSG Het Noordik, opgeleverd. Beide scholen bieden vanaf het schooljaar 2007-2008 onderdak aan ruim 900 VMBO-leerlingen met uitbreidingsmogelijkheden tot circa 1500 leerlingen.

Het gebouw bestaat uit 3 bouwdelen, te weten een voorbouw, een tussenbouw en een achterbouw. In de voorbouw zijn voornamelijk de lespleinen gehuisvest. Tevens zijn hier een muzieklokaal met geluidsstudio, een kantine en een kantorenwig met ruimten voor ondersteunend personeel en directie gerealiseerd. De tussenbouw biedt onderdak aan de technieklokalen (praktijkruimten) en aan 2 gymzalen incl. douche- en kleedruimten. Deze ruimten bevinden zich onder een in het oog springende aluminium dakbedekking. De achterbouw is geheel gerenoveerd, hetgeen betekende dat de gevels zijn gestuct en dat er nieuwe kozijnen en nieuwe binnenwanden zijn geplaatst, met uitzondering van de dragende wanden.

In de achterbouw zijn een fietsenkelder, de grootkeuken en overige lespleinen aanwezig. Al deze bouwdelen vormen de afscheiding van een prachtige binnenplaats met een groot dakterras en een tribune.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top