18 december

Laurens Goossen

Laurens Goossen is 20 jaar, woont in Nijverdal en loopt momenteel stage op de afdeling werkvoorbereiding.

Welke opleiding heb je gevolgd na de basisschool?

Na de basisschool ben ik naar het VMBO-TL gegaan. Na 4 jaar ben ik geslaagd.

Welke opleiding volg je nu?

Op dit moment volg ik de opleiding ‘’Middenkaderfunctionaris Bouw’’ niveau 4+ aan het ROC van Twente in Rijssen en ik zit in leerjaar 4.

Mijn opleiding bestaat uit 4 jaar, wat onderverdeeld wordt over school en stageperioden. Ik vind de schoolperiode even leuk als de stageperiode omdat ik veel wil leren, maar ook ervaring op wil doen.

Hoe lang “werk” je al bij Hegeman?

Ik heb hier eind vorig jaar 10 weken stage gelopen. Dit jaar loop ik hier stage van 14 oktober tot 31 januari (14 weken totaal).

Op welke afdeling ben je werkzaam?

Ik loop stage bij Hegeman op de afdeling werkvoorbereiding en ben werkzaam aan het project Eglantier te Apeldoorn. Reinold Jansen is bij Hegeman mijn stagebegeleider. Ik kan goed opschieten met Reinold, ook delen we dezelfde passie, motorrijden!

Waar ben je nu mee bezig?

Ik ben op dit moment bezig met het maken van een uittrekstaat voor de funderingsbalken, waar vervolgens een afroepschema voor gemaakt moet worden.

Wat vind je zo mooi aan werken in de bouw?

Het maken van iets wat er nog niet is!

Wanneer ben je klaar met de opleiding?

Ik heb mijn schoolexamens nu afgerond waar ik een 10 en een 9,8 voor heb gehaald. Tijdens mijn stageperiode werk ik mijn resterende examens af. Van 2 februari tot 1 mei ga ik nog stagelopen bij een ander bouwbedrijf.  

Ga je na deze opleiding nog verder met een opleiding?

Na deze opleiding ga ik starten met de opleiding Bouwkunde/Bouwtechnische bedrijfskunde op het HBO. Daar wil ik in mijn eerste jaar mijn propedeuse halen om naar de universiteit te mogen gaan in Delft om daar architectuur te studeren! Mocht ik op het HBO willen blijven, dan wil ik na 4 jaar de opleiding te hebben gevolgd een Master doen voor Architectuur.

Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit?

Hoewel ik dit nog een lastige vraag vind, zie ik mezelf over 10 jaar als projectleider of zelfs als architect!