Woonzorgcentrum St. Willibrord

IMG_1842.website

Project informatie

Plaats:
Olst
Opdrachtgever:
Carinova Woonzorg Raalte
Architect:
Grunstra Architectengroep BNA

Project beschrijving

Op 12 april 2011 verstrekte Carinova Woonzorg opdracht tot het verrichten van bouwkundige en sloopwerkzaamheden van Woonzorgcentrum ‘Sint Willibrord’. Aansluitend werd op 30 juni 2011 een aanvullende opdracht verstrekt voor het renoveren van een vleugel met 12 zit-/slaapkamers en een aantal algemene ruimten.

In oktober 2010 besloten Carinova, Salland Wonen en de gemeente Olst-Wijhe om ‘Sint Willibrord’ voor Boskamp te behouden. Het complex was toe aan groot onderhoud en het Woonzorgcentrum ‘Sint Willibrord’ is voorzien van een nieuw dak.

Het complex bleef grotendeels in zijn huidige vorm bestaan. Verwijderen van het dak was helaas nodig om de veiligheid te waarborgen. Onderzoek maakte duidelijk dat er ernstige gebreken waren aan de kapconstructie van het hoofdgebouw en het torentje. Er was onder andere sprake van lekkage en houtrot. De oude kapconstructie is gesloopt inclusief het markante torentje. Belangenvereniging Beter Boskamp heeft hiervoor elders in de buurt een mooi plekje gevonden. Ook zijn er brandwerende voorzieningen getroffen bij de brandscheidingen. Dit deel van de opdracht is grotendeels in juli 2011 opgeleverd. In augustus 2011 is gestart met het renoveren van een vleugel met 12 zit-/slaapkamers en een aantal algemene ruimten. In de gerenoveerde vleugel zijn diverse bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd, waaronder een nieuwe indeling van de zit-/slaapkamer, systeemplafonds, balie, keukens, vloerbedekking, behang- en schilderwerk.

Er zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd voor de zorgoproep- en brandmeldinstallatie, alsmede ten behoeve van de elektrotechnische installaties. Tot slot is er een nieuwe mechanische afzuiginstallatie aangebracht en is de huiskamer voorzien van een airco-installatie. De eindoplevering vond plaats in november 2011.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top