Woonzorgcentrum De Blenke

DeBlenke10

Project informatie

Plaats:
Hellendoorn
Opdrachtgever:
Habion
Architect:
IAA Architecten

Project beschrijving

Eind maart 2008 is gestart met de renovatie van het woonzorgcentrum ‘De Blenke’ in Hellendoorn.

De oplevering van fase 1, bestaande uit 37 verzorgingsappartementen en regenereerkeuken, vond eind 2008 plaats. Fase 2 is opgeleverd op 28 augustus 2009 en bestond uit de renovatie van 42 verzorgingsappartementen met grand café, grootkeuken en overige algemene ruimten.

De uitvoering van de werkzaamheden geschiedde in nauw overleg met de directie en gebruiker in verband met het blijvend functioneren van het woonzorg­gebouw.

In de laatste fase werden de 24 inleunwoningen inpandig geheel gesloopt en opnieuw opgebouwd en afgewerkt tot woningen van ‘deze tijd’. Net als bij de eerste 2 fasen heeft de gevel weer een volledige ‘facelift’ gekregen.

Op een aantal plekken werd de gevel uitgebouwd met erkers. Samen met de gekleurde glaspanelen en de verschillende kleurstellingen in de gevel heeft IAA Architecten uit Almelo er een heel fraai geheel van gemaakt.

Alle overige buitenwerkzaamheden, zoals het renoveren van het dak, vervangen van ramen, deuren, beglazing, schilderwerk, zonwering etc. maken het pand weer bijna als nieuw.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top