Stadhuis Amsterdam

Project informatie

Plaats:
Amsterdam
Opdrachtgever:
Project Management Bureau Gemeente Amsterdam
Architect:
De Twee Snoeken

Project beschrijving

Op 14 maart 2016 zijn wij gestart met het project Verbouwing Stadhuis Amsterdam. Het 27 jaar oude Stadhuis en Muziektheater is een van de meest complexe gebouwen uit de vastgoedportefeuille van de gemeente Amsterdam. Het project omvat de verbouwing van de kantoren en plaza/vergaderruimten, bestaande uit bouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden, brandmeld-, ontruimings- en beveiligingsinstallatie en coördinatie van de disciplines meubilair en werktuigbouwkundige installaties.

Tijdens de faseringen hebben wij er te allen tijde voor moeten zorgen dat de bedrijfsvoering van het Stadhuis ongehinderd door kon gaan. Dit heeft geleid tot bepaalde geluidsrestricties, plaatsen van stofschotten en het treffen van een aantal technische voorzieningen. Zo mochten wij slechts tot 9:00 uur “geluid” maken. Dit heeft ervoor gezorgd dat al het grove sloopwerk veelal heeft plaatsgevonden in de nachtelijke en weekenduren. Ook de bevoorrading van de verdiepingen met bouwmaterialen vond regelmatig ’s avonds plaats. Het Stadhuis is immers gevestigd aan het Waterlooplein, waar iedere dag een markt is, waardoor vrachtwagens de locatie overdag niet of nauwelijks konden bereiken. Naast het feit dat het pand in gebruik bleef, kregen wij ook nog eens te maken met eisen ten aanzien van beveiliging en toegangscontrole. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij gewerkt hebben met een “eigen” bouwplaatstoegang middels tourniquet en een passysteem waardoor iedereen geregistreerd werd.

Het feit dat het pand in gebruik bleef tijdens de verbouwing, de binnenstedelijke locatie en de eisen en wensen vanuit opdrachtgever maakten het tot een zeer uitdagend project. Terug­kijkend op ruim 3 jaar verbouwen mogen we trots zijn op het bereikte eindresultaat.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top