Jort Preuter

Jort Preuter

In het kort….

Wat is je naam?

Jort Preuter.

Hoe oud ben je?

18.

Waar woon je en met wie?

Ik woon in Nijverdal. Mijn ouders zijn gescheiden dus woon ik in twee huizen met twee samengestelde gezinnen.

Wat zijn jouw hobby’s en wat vind je er zo leuk aan?

Mijn hobby’s zijn o.a. voetballen en toch ook wel werken bij de Jumbo. Het is allebei leuk, omdat je dan met je vrienden, teamgenoten en collega’s plezier aan het maken bent.

Opleiding…

Welke opleiding heb je gevolgd na de basisschool?

Ik heb TL gedaan op het Pius X College in Rijssen .

Welke opleiding volg je nu? En op welke school?

Nu volg ik de opleiding Middenkaderfunctionaris bouw niveau 4 op het Deltion College in Zwolle.

Waarom heb je voor deze opleiding en school gekozen?

Het is een brede opleiding waar je nog alle kanten mee op kan in de bouw. Dat is het mooie van deze opleiding. Ik heb voor Deltion gekozen, omdat ze veel keuzedelen hebben in de opleiding. Dat is natuurlijk gunstig als je nog niet weet welke kant je op gaat in de bouw. Voor de rest spraken mij de projecten en opdrachten aan.

Uit welke onderdelen bestaat je opleiding?

De opleiding bestaat uit delen theorie en delen stage. Op school zelf kan je keuzedelen kiezen om je daar in verder te ontwikkelen (BIM, Duurzaam bouwen, architectuur, ondernemen en ook vakken zoals HBO wiskunde. Zo krijg je dus ook goede aansluiting op een eventuele vervolgstudie op het HBO). In de stageperiodes kan je zelf aangeven welke kant je van de bouw wilt zien. Deze stageplaats bij Hegeman heb ik ervoor gekozen om met de uitvoerders mee te lopen.

Welke onderdelen vind je het leukst? En welk onderdeel vind je het minst interessant?

Heel veel onderdelen zijn interessant en leerzaam, maar de projecten die je moet maken, zoals een twee onder een kap woning zijn wel het leukste om te maken. Het onderdeel dat ik het minst leuk vind, is projectietekenen.

Aan de slag…

Op welk werk ben je nu werkzaam en waar ben je nu mee bezig op de bouwplaats?

Aeres Hogeschool Almere. Ik ben bezig met verschillende dingen. De ene dag ben je bezig om de gevel dicht te timmeren en de andere dag zit je uren en werkzaamheden in te vullen. Of je bent bezig met Snagstream om kwaliteitscontroles uit te voeren. Het is dus heel erg divers wat ik doe op de bouwplaats. Ik ben nu 9 weken aan het stage lopen bij Hegeman.

Welke werkzaamheden doe je daar het liefst? Waar bouw je het liefste aan mee?

Op zich is alles wel interessant om te doen, maar wat ik wel graag doe is dingen omtrent Snagstream (kwaliteitscontroles). Als het echt over bouwen gaat vind ik de gevel dichtmaken het leukste om aan mee te helpen van wat ik heb gedaan.

Wie is momenteel jouw leermeester/begeleider?

Jan Beuze en Robin Elbersen begeleiden mij op deze bouw.

Kun je iets benoemen wat je specifiek van hen geleerd hebt?

Vooral heel veel nieuwe bouwkennis en dingen die een uitvoerder doet. Er is eigenlijk niet een specifiek ding dat ik geleerd heb.

Wat vind je zo mooi aan werken in de bouw?

Wat ik zo mooi vind aan de bouw is dat het nooit hetzelfde is en dat je vorderingen ziet.

En later?

Wanneer ben je klaar met de opleiding?

In 2023 ben ik klaar met de opleiding Middenkaderfunctionaris bouw.

Ga je na deze opleiding aan het werk of ga je nog verder met een opleiding?

Na deze opleiding zou ik graag door willen studeren op het HBO. Dan ga ik voor bouwkunde. Zo leer je nog meer over de bouw.

Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit?

Over 10 jaar woon ik denk ik nog wel in Nijverdal. Met wie, hoe en wat nog geen idee, want er kan nog van alles gebeuren. Wat ik dan doe in mijn vrije tijd is waarschijnlijk met vrienden dingen doen (naar FC Twente) of bijvoorbeeld bezig met mijn eigen huis. Waar ik dan werk? Geen idee misschien wel bij Hegeman. Wat ik dan doe, ook eigenlijk nog geen idee. Ik loop nu stage om te kijken wat ik mooi en leuk vind om te doen.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top