Finale 62e NK Metselen en Voegen op het project Trefkoele Dalfsen

nkmetselen

Elf jongens en één meisje strijden om Zilveren Troffel

Woensdag 9 april start op ons project De Trefkoele in Dalfsen de finale van het NK Metselen en Voegen 2014. Het is voor de 62e keer sinds 1953 dat het evenement wordt georganiseerd en waaraan wij onze medewerking verlenen. Twaalf leerling-metselaars strijden om de ‘Zilveren Troffel’. Zes leerling-voegers strijden om  de ‘Zilveren Voegspijker’. Voor het eerst in de historie is er een vrouwelijke deelnemer aan het NK metselen. De wedstrijd duurt 5 werkdagen, van 9 april tot en met woensdag 16 april.

 

Finaleopdracht

De wedstrijdopdracht 2014 is naar ontwerp van architectencombinatie Spring & Moederscheim Moonen uit Rotterdam. Het zijn 24 gemetselde ‘’plus’’vormen die, in combinatie met stalen ‘fietsnietjes’, het voorplein van het zojuist geopende gemeenschapscentrum Trefkoeleplus een nieuwe functionaliteit geven.

Deelnemers aan de metselfinale plaatsten zich eerder tijdens zeven regionale voorronden. Zij zijn allen vmbo-leerling in de leeftijd van 15 en 16 jaar. Inzet bij de finale is het winnen van de felbegeerde Zilveren Troffel. De metselwedstrijd is op 9, 10 en 11 april.

Aansluitend op het metselkampioenschap vindt het 12e NK Voegen plaats. Hieraan nemen zes voegleerlingen deel. Inzet is het winnen van de Zilveren Voegspijker. De voegwedstrijd is op 14, 15 en 16 april.

Op woensdagmiddag 16 april ontvangen de winnaars hun prijzen uit handen van de burgemeester van Dalfsen, de heer Han Noten. De finale is dagelijks te volgen op http://www.metselwedstrijden.nl/

 

Initiatief KNB

Het metselkampioenschap is een initiatief van de georganiseerde Nederlandse baksteenindustrie. Deze besloot in 1953 tot het uniformeren van de metseltechniek, het promoten van het metselvak en het bevorderen van de instroom van leerlingen. Dit laatste is anno 2014 belangrijker dan ooit.

Het KNB metselkampioenschap onderscheidt zich van andere metselwedstrijden doordat de finaleobjecten na afloop blijven staan. Op jaarlijks wisselende locaties verkrijgen zij een duurzame functie en vormen daarmee een blijvend aandenken aan het kampioenschap.

 

Gezamenlijk bouwfestijn

De 62e editie van het NK Metselen en Voegen is een initiatief van KNB, dat dit kampioenschap organiseert in nauwe samenwerking met de regionale vmbo-opleidingen Bouwen, Wonen en Interieur, de Aannemersvereniging Metselwerken AVM, de Vereniging Nederlandse Voegbedrijven (VNV), certificeringsinstantie IKOB-BKB, ABN Natuursteen en het BranchePlatform Natuursteen, kenniscentrum Fundeon, Bouwend Nederland en de regionale opleidingsbedrijven in de bouw.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top