Hogeschool Windesheim Zwolle

Plaats: Zwolle
Opdrachtgever: Hogeschool Windeshwim

BVO:


Op 19 augustus 2019 ontvingen wij van Hogeschool Windesheim uit Zwolle opdracht voor de renovatie van gebouw B en C.

De schoolgebouwen stammen uit de jaren tachtig en voldoen niet meer aan de huidige eisen ten aanzien van duurzaamheid, klimaatbeheersing en comfort. Daarnaast heeft het inmiddels een gedateerde uitstraling, die niet meer past bij de naastgelegen nieuwere of reeds gerenoveerde gebouwen op de campus. Daarom dienen de gebouwen gerenoveerd en verduurzaamd te worden.

De huidige indeling wordt zoveel mogelijk gehandhaafd. De renovatie dient te resulteren in het verlengen van de levensduur van de gebouwen met minimaal 20 jaar, een verbetering van het binnenklimaat en een hoogwaardige gevel.

In navolging op het reeds gerenoveerde gebouw A zullen ook bij gebouw B en C de luchtbehandelings­kanalen in de nieuwe buitengevel gemonteerd worden. De huidige spouwmuur blijft zitten. Hier komen hout­skeletbouw wanden voor en een aluminium gevelbekleding waarin de luchtkanalen weggewerkt worden. Ook de buitenkozijnen worden vervangen.

Het uitgangspunt is om de renovatie circulair uit te voeren. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk producten hergebruikt moeten worden of dat gerecyclede producten worden toegepast. Het huidige ontwerp heeft een BCI (Building Circulation Index) van 0,46 en men heeft de ambitie om 0,60 te halen.

Medio juli 2021 is gestart met de gevelwerkzaamheden gebouw G, een aanvullende opdracht.

 

Recente projecten

Regelstation Zutphen

civiel, industrie, nieuwbouw

118 woningen Almelo

renovatie, verbouw, wonen

Verduurzaming 52 woningen Deldensestraat

renovatie, verbouw, wonen

‘t Dijkhuis Bathmen

nieuwbouw, renovatie, utiliteitsbouw, verbouw, zorg