Tim Dijkstra

Dijkstra Tim

Ik ben Tim Dijkstra, 20 jaar en ik woon in Hellendoorn. Na de basisschool ben ik naar de havo gegaan en nu zit ik in het 2e jaar van de opleiding bouwtechnische bedrijfskunde (HBO) op Saxion Enschede.

Op welk werk ben je nu werkzaam?
Ik ben nu werkzaam op het project Nieuw Zuid Hilversum. Daar ben ik bezig met allerlei verschillende soorten werkzaamheden, maar vooral met het toetsen van de kwaliteit/juistheid van bijvoorbeeld de wapening.

Wie is momenteel jouw begeleider/leermeester?
Mijn stagebegeleider is Niek Vollenbroek, maar Jan Beuze en Erik Tulk zie ik ook als leermeesters.

Uit welke onderdelen bestaat je opleiding?
Mijn opleiding bestaat uit een theoriegedeelte, een minor, een oriënterende stage en 2 afstudeerstages. Op onze opleiding worden de volgende basisvakken aangeboden: bouwkunde, bedrijfskunde, innovatie in de bouw, Engels, verschillende projecten, calculeren en Revit.

Welk onderdeel vind je het leukst?
De vakken Revit en innovatie in de bouw vind ik het leukst. Daarnaast vind ik stage lopen ook heel leuk en leerzaam.

Wanneer ben je klaar met de opleiding?
De totale opleiding duurt 4 jaar. Ik zit nu in m’n 2e leerjaar, het eerste halfjaar heb ik theorie gehad op school en nu loop ik tot aan de zomervakantie stage. Daarna moet ik nog 2 jaar en ik hoop dat ik dan m’n diploma in ontvangst mag nemen.

Wat vind je zo mooi aan het werken in de bouw?
Geen dag is hetzelfde en de innovaties in de bouwwereld vind ik zeer interessant. Ook vind ik de creatieve kant van de bouwwereld erg leuk.

Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit?
Dat vind ik een hele lastige vraag, ik ga na deze studie denk ik niet door studeren. Dus ik hoop over 10 jaar in de bouwwereld aan het werk te zijn. Maar eerst mijn opleiding goed afmaken.

 

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top