Thomas Stobbelaar

20170921_104055

Thomas Stobbelaar is 20 jaar en woont in Lemele.

Welke opleiding heb je gevolgd na de basisschool?
Ik heb 4 jaar vwo gedaan. Ik ben daarna afgestroomd naar de havo en heb dit diploma behaald.

Welke opleiding volg je nu?
Ik volg de opleiding bouwkunde op Windesheim in Zwolle. Ik zit nu in mijn startperiode van leerjaar 3.

Op welk werk ben je nu werkzaam?
Ik loop stage op het project Nieuw Zuid Hilversum.
Ik ben gelijk na de bouwvak begonnen met mijn stageperiode. Ik zit nu in mijn vierde werkweek. Mijn stageperiode duurt 20 weken. Dus nog genoeg tijd om veel te gaan leren.

Wie is momenteel jouw leermeester/begeleider?
Mijn stagebegeleider is Erik Tulk, maar Jan Beuze zie ik ook als leermeester.

Waar ben je nu mee bezig op de bouwplaats?
Ik ben bezig met mijn stage in de uitvoering. Ik heb aangegeven om in de beginfase mee te lopen met de timmerlieden. Ik heb zelf namelijk nog weinig tot geen praktijkervaring en ik vind dit een mooie gelegenheid om hierin ervaring op te doen.

Uit hoeveel onderdelen bestaat je opleiding?
Mijn opleiding duurt 4 jaar. In de eerste 2 jaar is vooral theorie gegeven met af en toe wat projectjes. Het derde en vierde jaar zijn wij bezig met stages, minoren en eind vierde jaar afstuderen. Op onze opleiding worden de volgende basisvakken aangeboden: Bouwtechniek, Bouwconstructies, Bouwfysica, Architectuur, Bouwmanagement, Onderzoeksvaardigheden en Professionele ontwikkeling.

Welke onderdelen vind je het leukst?
Bouwfysica en bouwmanagement zijn vakken die ik leuk vind. Vooral in het onderdeel brand bij bouwfysica heb ik interesse.

Wanneer ben je klaar met de opleiding?
Ik verwacht mijn opleiding in 4 jaar af te ronden. Dus dan zou ik in juni/juli 2019 afgestudeerd kunnen zijn.

Ga je na deze opleiding nog verder met een opleiding?
Het kan natuurlijk zo zijn dat ik wat tegenkom en alsnog door ga leren, maar vooralsnog zie ik mijzelf niet doorleren na deze opleiding.

Wat vind je zo mooi aan werken in de bouw?
De bouw biedt veel mogelijkheden, waardoor het in mijn ogen altijd interessant blijft. Je komt elke dag weer voor andere uitdagingen te staan.

Wat zijn jouw hobby’s en wat vind je er zo leuk aan?
Mijn hobby is sport. Ik zit bij de voetbal en ik tennis. Bij voetbal vind ik het mooi om in teamverband te spelen. Bij tennis is het leuk om een balletje te slaan en daarna een biertje te gaan drinken.

Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit?
Ik vind dit altijd een lastige vraag. Ik ben nu nog student en heb al aangegeven dat ik mijzelf hierna niet zie doorleren. Maar er kan altijd iets op mijn pad komen, waardoor ik van gedachten verander.
Maar voor zover het er nu uitziet, zie ik mijzelf over 10 jaar in de bouwsector werken. Daarbij hoop ik over 10 jaar getrouwd te zijn en misschien al wel kinderen te hebben.
Eerst nu de opleiding goed afronden!

Thomas, bedankt voor je openhartigheid en succes met je opleiding.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top