Thom Broekman

Thom Broekman

Thom Broekman loopt stage op de afdeling administratie. Hij stelt zich graag voor.

Kun je iets vertellen over jezelf, je gezin en je vooropleiding?

Ik ben Thom Broekman. Ik ben 20 jaar oud, ik heb een broertje en een zusje van 15 en 18 jaar oud en een vader en een moeder. Op basisschool de Es in Hellendoorn begon mijn schoolcarrière. Na de basisschool ben ik de HAVO gaan doen op Reggesteyn Noetsele, dit heb ik 4 jaar gedaan. Dit heb ik niet afgemaakt omdat ik net iets te weinig leerde en toen ben ik naar Reggesteyn Willem de Clercq gegaan. En daar heb ik mijn middelbare schooldiploma gehaald met het niveau: GTL+.

 

Wat voor opleiding doe je nu?

Bedrijfsadministratie op het MBO niveau 4 op Landstede te Raalte. Dit is mijn laatste jaar, als het goed is heb ik na de stage een diploma behaald voor deze opleiding. De opleiding houdt in dat je op een administratie kan meewerken in verschillende processen, zoals het ondersteunen in het afsluiten van het boekjaar, de inkoop, de verkoop, de bank enzovoort.

 

Hoe ben je bij Hegeman terechtgekomen?

Ik was op zoek naar een stageplek een beetje in de buurt van Hellendoorn. En toen viel mijn oog op Hegeman en heb ik gekeken wat voor een bedrijf Hegeman was. En dat leek me zeer interessant. Toen heb ik gesolliciteerd en werd ik aangenomen.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik werk van 8 tot 5 op de administratie, voornamelijk draai ik mee in de crediteurenadministratie (inkoop facturen). Maar ook maak ik verkoopfacturen en doe ik andere voorkomende dingen, maar die wisselen veel af.

 

Ga je na deze opleiding nog verder studeren?

Ja, ik wil na deze opleiding naar het HBO gaan. Ik weet nog niet wat voor een opleiding ik daar ga volgen. Ik vind administratief werk leuk, maar ik vind 40 uur achter een computerscherm werken veel. Dus ik zoek naar een afwisselende opleiding waarvoor ik een administratieve achtergrond moet hebben.

 

Wat vind je leuk aan administratief werk?

Het puzzelen om tot het juiste antwoord te komen. En alles vast te leggen en totalen te mogen zien in een bedrijf. Op de administratie wordt alles vastgelegd in het systeem, dus je ziet eigenlijk heel veel dingen in een bedrijf en dat vind ik interessant.

 

Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit?

Ik hoop dat ik dan een leuke baan heb. En dat ik dan nog steeds een leuke tijd heb.

 

Succes met het maken van je studiekeuze Thom!

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top