Techniekdag 2019

techniekdag 2019

Dinsdagochtend 12 maart ontvingen wij de leerlingen van groep 8 van basisschool De Triangel uit Nijverdal. Wij namen deel aan de tiende editie van de Techniekdag Hellendoorn-Nijverdal.

De 33 leerlingen hebben vanuit ons bedrijf voorafgaande aan de Techniekdag een opdracht gekregen. Deze opdracht luidde: ontwerp een stabiele Layher ondersteuning o.b.v. 6 staanders voor een vloerplaat van circa 3,5*2,5 meter. Tijdens schooltijd kregen de leerlingen, verdeeld in groepen van 4 à 5 personen, de gelegenheid om zich te verdiepen in het Layher systeem en hiervoor ontwerpen te maken aan de hand van maquettes.

Gedurende de ochtend werden de leerlingen verdeeld in groepen voor een rondleiding door kantoor en de timmerfabriek. Hier konden ze o.a. het verschil ondervinden tussen zacht- en hardhout door te proberen een spijker in beide houtsoorten te slaan.

Ook gingen de leerlingen met hun groepje hun ontwerp van de ondersteuning in werkelijkheid opbouwen.

Als afsluiting van de ochtend werd in de kantine door de leerlingen nog een werkstukje, t.w. een solar tafelventilator, in elkaar gezet.

’s Avonds mochten wij de ouders en leerlingen nog welkom heten tijdens de ouderavond.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top