’t Huis op de Waard Leiden

HuisWaard-11

Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V. kwam op 15 juli 2015 als laagste inschrijver uit de bus tijdens de aanbesteding van het project ’t Huis op de Waard in Leiden.

Het project is gelegen op een markante locatie in de historische binnenstad van Leiden. Het huidige ’t Huis op de Waard is gebouwd in de zeventiger jaren van de 20e eeuw. De gebouwdelen volgen de rooilijnen van de omliggende straten. Het gebouw kent grotendeels drie bouwlagen en een kapverdieping. De kwaliteit van de gevels is gedateerd en verouderd (met name technisch). ’t Huis op de Waard is voorzien van pannen daken, de gevels zijn uitgevoerd in rood genuanceerd metselwerk.

Het gebouw wordt deels gesloopt en nieuw gebouwd en deels gerenoveerd, Het ontwerp is van StudioWA! uit Amersfoort en zal huisvesting gaan bieden aan circa 101 cliënten.

De nieuwe indeling is globaal als volgt.

– 44 cliënten PG in 4 groepswoningen.

– 16 cliënten met een somatische zorgvraag.

– 41 studio’s en 2-kamer appartementen voor cliënten met een zorgvraag op afroep of afspraak.

Het werk zal worden uitgevoerd in opdracht van Stichting Minne- of Arme Oude Mannen- en Vrouwenhuis (’t Huis op de Waard).

 

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top