Publicatie Cobouw

1922220_827084350669814_7139303577616339559_n

Artikel uit de Cobouw van donderdag 23 oktober 2014

Hegeman versterkt met Aarts positie in het zuiden

Nijverdal – Aannemingsmaatschappij Hegeman uit Nijverdal breidt uit in Noord-Brabant. Door de overname van Aarts versterkt de Twentse bouwer zijn positie in het zuiden van het land.

“Vanaf 2012 werkt ons bedrijf echt landelijk”, zegt directeur Frank Hegeman. “We hebben op dit moment opdrachten in plaatsen als Rotterdam, Katwijk en Castricum. De overname van Aarts is van strategisch belang.”

Het sinds 1958 bestaande bouwbedrijf Aarts beschikt over vestigingen in Budel en vlak over de Belgische grens in Hamont-Achsel. Samen zijn ze goed voor een omzet van 20 miljoen euro. Het bedrijf heeft moeilijke jaren achter de rug. Hegeman voorziet opnieuw groei en is blij met de extra capaciteit die voorhanden komt. Aarts is een complete burgerlijke en utiliteitsbouwer plus een stukje tunnelbouw.

De Nederlandse tak van Aarts wordt in Someren samengevoegd met bouwgroep Van Bree, een bedrijf dat Hegeman twee jaar geleden overnam. De twee gaan verder onder de nieuwe naam Van Bree Aarts. De dagelijkse leiding komt in handen van Frans van Bree en Twan Driessen.

Twan Driessen van Aarts is blij zijn bedrijf bij Hegeman te hebben ondergebracht. De directeur had geen opvolger. “Hegeman is net als Aarts een familiebedrijf met een lange staat van dienst. De filosofie van beide ondernemingen sluit naadloos op elkaar aan.”

Hegeman groeit door de overname uit tot een bedrijf van ongeveer 75 miljoen euro omzet. Het bedrijf telt 230 medewerkers.

Kansen

“De markt trekt in vele opzichten aan”, zegt Frank Hegeman. “Je hebt kansen en bedreigingen. De overname van Aarts behoort tot de kansen. We willen in het zuiden groter worden en dezelfde kwaliteit bieden die we nu al vanuit het oosten doen.”

Hegeman signaleert dat de vraag stijgt en de projecten in omvang weer groter worden. Over de prijzen is hij minder te spreken. Die zijn nog steeds aan de lage kant. De aankoop van Aarts België is voor Hegeman geen toevallige bijvangst. De bouwer wil zijn armslag in Vlaanderen – tot dusverre bediend vanuit Someren – uitbreiden.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top