Publicatie 65e leerlingbouwplaats

65e-leerlingbouwplaats

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van dinsdag 14 oktober 2014

Hegeman: 65e leerlingbouwplaats

NIJVERDAL – Werknemers van aannemingsmaatschappij Hegeman bv. uit Nijverdal (G. van der Muelenweg) zijn sinds enige maanden druk met de bouw van 28 levensloopbestendige huurwoningen aan de Helmerstraat en Nicolaas Beetsstraat. Dat gebeurt in opdracht van de Woningstichting Hellendoorn, die op deze locatie 27 verouderde seniorenwoningen heeft laten slopen.

Het gaat hierbij feitelijk om de afronding van het westelijk gedeelte van wijkontwikkelingsplan (WOP) De Blokken. De fundamenten van deze huizen zijn inmiddels gerealiseerd. Het is de bedoeling dat ze ergens in het eerste kwartaal van 2015 worden opgeleverd.

Voor de bouwer is het een bijzonder project. Het is namelijk de 65e keer dat deze plaatselijke aannemer leerlingen opleidt op een bouwplaats. Hiermee is Hegeman in 1977 begonnen, bij de bouw van dertien woningen in de nieuwe wijk Groot Lochter, overigens ook in opdracht van de eerder genoemde woningcorporatie.

Sinds die tijd heeft deze aannemingsmaatschappij als erkend leerbedrijf overal in den lande leerlingbouwplaatsen gehad, waar leerlingen in de praktijk werden klaargestoomd tot echte vaklieden. Die zijn vaak nog steeds in dienst bij Hegeman en in deze organisatie doorgegroeid tot timmerman, metselaar, leermeester of uitvoerder.

Het bedrijf geeft aan dat een groep leermeesters bij diverse projecten dagelijks bezig is om praktijkinstructie te geven aan deze jonge werknemers. Bij het eerder genoemde bouwproject is leermeester Marcel Lohuis bezig met de begeleiding van Renz Hekman en Nick Bakker, die de opleiding voor timmervakkracht volgen bij het ROC van Twente.

Henk Lenderink, manager vastgoed van deWoningstichting Hellendoorn, vindt het een goede zaak dat een aannemer in deze tijden van recessie oog blijft houden voor het opleiden van toekomstige vakkrachten.

Lenderink geeft aan dat de nieuwe huurwoningen inmiddels allemaal zijn toegewezen. Onder de nieuwe huurders is niemand die voorheen in de oude seniorenwoningen op deze locatie woonde.

De corporatie is van plan om een stuk grond aan de Rijssensestraat aan aannemingsmaatschappij Hegeman te verkopen, die hier vervolgens vier met de garages geschakelde koopwoningen kan realiseren. Die grondverkoop is volgens Lenderink echter nog niet formeel afgerond.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top