Woonzorgboerderij Erve Nienenhoek

WZC16

Project informatie

Plaats:
Den Ham
Opdrachtgever:
FAME Projecten B.V.
Architect:
blm architecten bna

Project beschrijving

Het complex bestaat uit een hoofdgebouw, een beheerderswoning, een appartementengebouw en een kapschuur. Het hoofdgebouw en het appartementengebouw bieden samen 32 woonplaatsen. Hiervan zijn er 6 bestemd voor personen met een psychogeriatrische (PG) aandoening. De overige zijn bestemd voor personen met een licht verstandelijke beperking met gedragsproblemen. Deze laatste groep kan helpen bij allerlei activiteiten voor de PG-clienten, zoals schoonmaak, tuinonderhoud en het verzorgen van maaltijden en ontspanningsactiviteiten.

De beheerderswoning is geschikt voor dubbele bewoning op zowel de begane grond als de verdieping.

Kenmerkend voor de gebouwen is de typische boerenstijl. Zadeldaken met wolfseinden en het toepassen van eiken gebinten voeren de boventoon. Het casco wordt opgetrokken uit kalkzandsteen lijmelementen en breedplaat- en kanaalplaatvloeren. Verder werden er systeemdaken toegepast met daarop gebakken pannen. De gevels bestaan uit een combinatie van baksteen en verticale eiken delen en hardhouten kozijnen.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top