Verduurzaming 44 en 128 woningen Kroosstraat/Klimopstraat

Almelo5

Project informatie

Plaats:
Almelo
Opdrachtgever:
Beter Wonen

Project beschrijving

Nadat de verduurzaming van de 26 woningen Merelstraat en 43 woningen aan de Nachtegaalstraat naar volle tevredenheid van de Woningstichting Beter Wonen zijn opgeleverd, is er op 28 februari 2019 een overeenkomst getekend voor de volgende serie, te weten 44 woningen Kroosstraat en 128 woningen aan de Klimopstraat e.o. Voor deze serie was er een modelwoning gemaakt aan de Klimopstraat 2. In de modelwoning hebben de bewoners kunnen zien wat er allemaal ging gebeuren in hun woning.

Tijdens de ingrijpende werkzaamheden bleven de huizen bewoond. Met de bewoners werden afspraken gemaakt om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Alle bewoners ontvingen ruim voor aanvang van de eerste werkzaamheden een dagplanning waarop stond aangegeven op welke dag welke werkzaamheden plaats zouden vinden. Bewoners konden zich al een tijdje voorbereiden op de renovatie. Er werd ook aandacht besteed aan het opruimen. Zo werden er containers geplaatst, waarin bewoners die ruimte maakten voor de ingreep in hun huis, gratis grof vuil konden storten.

Tijdens het werk in de woning konden bewoners gebruik maken van een ingerichte “vertoefwoning”.

De 44 woningen aan de Kroosstraat zijn eind maart 2019 opgestart en voor de bouwvak 2019 opgeleverd. Vervolgens zijn wij gestart met de 128 woningen aan de Klimopstraat. De laatste woning werd eind maart 2020 opgeleverd.

 

 

 

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top