Melis Stokelaan Onderwijscentrum

Project informatie

Plaats:
Den Haag
Opdrachtgever:
Centrale Vastgoedorganisatie gemeente Den Haag
Architect:
MAS Architectuur Rotterdam

Project beschrijving

In oktober 2015 is gestart met de nieuwbouw Melis Stokelaan, bestaande uit een gebouw met een onderwijsfunctie voor de huisvesting van de Tyltylschool De Witte Vogel, V(SO) de Piramide, een kinderdagcentrum van Middin en behandelruimtes van Sophia Revalidatie. Het project omvat de bouwkundige, elektrotechnische, werktuigbouwkundige en liftwerkzaamheden, alsmede de veiligheidsinstallaties waaronder brandveiligheiddetectie en inbraakbeveiliging.

Het gebouw is niet alleen uniek vanwege haar vorm – ze heeft de contouren van een atletiek­baan – en de bijzondere gevelbekleding – een cementgebonden en crèmekleurige gevel­bekleding van stroken in verschillende breedtes – maar vooral door de verschillende onderwijsvormen die samenkomen in dit mooie gebouw.

Het biedt plaats aan een Kinddagcentrum (KDC), speciaal onderwijs (SO) en speciaal voortgezet onderwijs (VSO) inclusief zorg aan leerlingen met lichamelijke of meervoudige beperkingen en langdurig zieke leerlingen in de leeftijd van 0-4 jaar en 4-20 jaar. Deze leerlingen krijgen specialistische pedagogische en didactische onderwijs­arrangementen aangeboden om ze in hun leer- en ontwikkelingsproces te ondersteunen.

De scholen ‘De Witte Vogel’ en ‘De Piramide’ werken samen met Sophia Revalidatie, die zich inzet voor kinderen en jongeren die medisch specialistische revalidatiezorg nodig hebben en met de Stichting Middin die ondersteuning en zorg biedt op activiteitencentra. Het is een compleet aanbod van zorg, onderwijs en revalidatie, waarbij de leerlingen de hulp krijgen die aansluit bij hun persoonlijke behoefte. De Centrale Vastgoedorganisatie Gemeente Den Haag en Sophia Revalidatie realiseert deze nieuwbouw in samenwerking met Stichting RESPONZ, Stichting De Haagse Scholen en Stichting Middin.

 

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top