Kantoorgebouw Walborg 2

Project informatie

Plaats:
Amsterdam
Opdrachtgever:
Stevaco Vastgoed B.V. & H2S B.V.
Architect:
Building Design Architectuur

Project beschrijving

In augustus 2020 zijn wij gestart met de voorbereidingen voor de nieuwbouw van een kantoorgebouw aan de Walborg 2 te Amsterdam.

Het bestaande verouderde pand dat in 1962 was gebouwd en bestond uit 2 bouwlagen en een kelder die niet meer voldeden aan de huidige normen, is begin 2021 door ons gesaneerd en gesloopt.

De opdrachtgever wil ter vervanging een luxe en duurzaam kantoorgebouw realiseren. Architectenbureau Building Design Architectuur heeft hieraan gehoor gegeven door het ontwerpen van een modern kantoorgebouw, waarbij strakke lijnen, grote raampartijen en het moderne materiaalgebruik ervoor zorgen dat het gebouw een prachtige toevoeging zal zijn aan de reeds bestaande omgeving. Het nieuwe gebouw krijgt de hoogst haalbare duurzaamheidskwalificatie: BREEAM Outstanding. Dit duurzaamheidskenmerk, volgens de Building Research Establishment Environmental Assessment Method, geeft aan dat het gebouw slechts minimale impact op het milieu heeft. Dat is goed nieuws voor iedereen.

De nieuwbouw is verdeeld over 3 bovengrondse bouwlagen en een parkeerkelder.

In het souterrain van het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd voor 41 auto’s, met daarbij een fietsenstalling voor 100 fietsen. Uiteraard zal de parkeergarage worden voorzien van elektrische laadpalen voor zowel auto’s als fietsen.

Naast de bouwkundige werkzaamheden inclusief de constructies zijn wij tevens verantwoordelijk voor de coördinatie van alle nevenaannemers, waaronder installateurs en interieurbouwers.

De oplevering staat gepland voor juli 2022.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top