Woonzorgcomplex Ingenhouszhof

Project informatie

Plaats:
Amsterdam
Opdrachtgever:
AIG Careconcepts
Architect:
Studio WA!

Project beschrijving

Op 14 maart 2017 zijn wij in Amsterdam, in de Watergraafsmeer, officieel gestart met ons project woonzorgcomplex Ingenhouszhof. De eerste paal werd “geslagen” door de voorzitter van Stadsdeel Oost. In juli 2018 is het project overgedragen aan de opdrachtgever.

De Ingenhouszhof bestaat uit twee woongebouwen met in totaal 124 zorgappartementen.
In samenwerking met diverse partijen, onder andere Stichting Amsta en Amsterdam Stadsdeel Oost, heeft AIG Careconcepts dit plan ontwikkeld, waarin diverse zorgwoningen gerealiseerd werden voor zorgverlener Amsta. Doelstelling is om met circa 80 intra- en extramurale zorgwoningen en circa 40 senioren-/zorgappartementen huisvesting met gepaste zorg te bieden aan bewoners van de wijk zelf en aanliggende wijken.
Onze opdracht betrof fase 2. In deze fase werd de sterk verouderde bebouwing aan de Ingenhouszhof gesloopt. Hier is op de hoek een slank en aantrekkelijk woon­gebouw gebouwd voor ouderen uit de buurt. Aan de zijde Saltetstraat is een charmant en eigentijds gebouw gerealiseerd dat door Stichting Amsta geëxploiteerd wordt voor diverse kwetsbare doelgroepen met een zorgvraag. Mensen die zelfstandig wonen, maar in een beschutte omgeving waar ze de benodigde ondersteuning krijgen.

De oude bebouwing had een gesloten karakter. Er waren geen open zichtlijnen. In de nieuwe situatie is een prachtig gedeelte openbaar groen gecreëerd tussen de bebouwing in. De zorggebouwen en het appartementencomplex werden stedenbouwkundig gepositioneerd op een manier die de transformatie van de wijk Jeruzalem op positieve wijze versterkt. Het gebouw ‘Blok B’ grenzend aan de Von Humboldtstraat en Saltetstraat is 4 etages hoog en huisvest totaal 80 zorgwoningen. Op iedere etage is een algemene voorziening voor de bewoners om samen te komen voor de gezelligheid of bijvoorbeeld om te eten. Het gebouw ‘Blok C’ grenzend aan de Ingenhouszhof is 5 etages hoog en huisvest totaal 44 appartementen. Er worden appartementen in zowel het sociale segment als in het liberale segment aangeboden, allen in de verhuur. De nadruk ligt op senioren. De gebouwen sluiten qua uitstraling aan op de Daltonschool en ‘Blok M’.
De gevels kregen dus een lichte kleur en zijn rijk gedetailleerd.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top