Hotel

IMAG0718

Project informatie

Plaats:
Aalsmeer
Opdrachtgever:
Oosteinder Vastgoed B.V.
Architect:
Architect S. de Swaan

Project beschrijving

Op 10 juli 2012 verstrekte Oosteinder Vastgoed B.V. uit Amstelveen opdracht voor het bouwen van een hotel aan de Oosteinderweg te Aalsmeer. Het hotel ligt rondom ingesloten door een fabriekshal, een restaurant, een woning en een sloot en is ontworpen door architect S. de Swaan uit Amsterdam.

Om het perceel te kunnen bereiken, moet vanaf de openbare parkeerplaats een brug worden overgestoken. De parkeerplaatsen deden tijdens de bouw dienst als opstelplaats voor de uitvoerderskeet, een mobiele kraan en beperkte opslag van materialen. Op het bouwterrein was de beschikbare ruimte rondom het gebouw zo beperkt dat ‘just in time’ leveranties noodzakelijk zijn.

Het plan bestaat uit 3 bouwlagen, waarin 13 hotelkamers, een receptie, een keuken, een ontbijtruimte en een woning zijn gerealiseerd.

De funderingspalen zijn voor de start van het werk door de opdrachtgever zelf aangebracht. Eerst werd de houten damwand langs de sloot aangebracht, evenals bemaling om de bouwput. Dit was noodzakelijk om het aanlegniveau van de fundatie droog te krijgen en te kunnen garanderen dat na oplevering de kruipruimte ook nog geschikt zou zijn voor inspecties en onderhoud.

De begane grond bestaat uit een geïsoleerde kanaalplaatvloer, waarbij het casco is opgetrokken uit kalkzandsteen lijmblokken, stalen portalen en breedplaatvloeren.

Aan de gevelzijden worden balkons middels een koudebrugonderbreking aan de verdiepingsvloeren gestort. De gevels bestaan uit een combinatie van baksteen en houten kozijnen.

In de hellende daken op de tweede verdieping worden dakkapellen opgenomen, die met zink worden bekleed.

De hotelkamers zijn door derden tijdens de bouw voorzien van behang, schilderwerk en wand- en vloertegels waarbij wij de algehele coördinatie verzorgden. De totale bouwtijd bedroeg 20 werkweken, waarbij de volledige zomervakantie door ons is doorgewerkt.

Het project is eind november 2012 overgedragen aan de opdrachtgever.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top