Winkelcentrum en appartementen “De Eglantier”

eglantier

Project informatie

Plaats:
Apeldoorn
Opdrachtgever:
Holland Property
Architect:
Soeters Van Eldonk architecten

Project beschrijving

In februari 2011 is in opdracht van Holland Property NV uit Rotterdam gestart met de nieuwbouw van blok 6 & 17 van winkelcentrum De Eglantier midden in het centrum van Apeldoorn.

Zowel blok 6 als blok 17 bestaan uit winkel-/commerciële ruimten op de begane grond met daarboven, verdeeld over 5 verdiepingen, totaal 64 appartementen. De 2 blokken staan los van elkaar en zijn beiden volledig onderkelderd door een parkeergarage van circa 3.700 m2. Deze parkeergarage is door middel van een doorbraak verbonden met een bestaande ondergrondse parkeergarage onder een aangrenzend blok.

Besteksmatig zouden de 64 appartementen casco opgeleverd worden, waarna de opdrachtgever deze als zijnde “koop”appartementen in de markt wilde zetten. Vanwege de aanhoudende economische crisis heeft de opdrachtgever gaandeweg het bouwtraject besloten de appartementen niet te gaan verkopen, maar te verhuren. Wij zijn vervolgens gevraagd een offerte uit te brengen voor de complete afbouw van de 64 appartementen. Mei 2012 is hiervoor opdracht ontvangen, waarna alle appartementen door ons zijn voorzien van badkamers, toiletten en keukens. Naast de appartementen werden door ons op de begane grond winkelruimten gebouwd.

Vanwege de aanvullende opdracht voor de afbouw van de appartementen is de opleverdatum voor dit deel opgeschoven. In september 2012 zijn 2 winkelruimten opgeleverd, waarna in oktober 2012 de parkeergarage in gebruik is genomen. De 21 appartementen van blok 6 zijn vervolgens medio december 2012 opgeleverd. Blok 17, bestaande uit de afbouw van de 43 appartementen is 28 maart 2013 opgeleverd.

Het ontwerp is verzorgd door Soeters Van Eldonk architecten. De nadere uitwerking van de tekeningen is verzorgd door X2S, eXperience to Share uit Heerlen, tevens directievoerder.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top