110 kV station Onderstation

110kVStation6

Project informatie

Plaats:
Luttelgeest
Opdrachtgever:
Alliander NV

Project beschrijving

Nadat we het eerste project in opdracht van TenneT, de uitbreiding van het 380kV station te Ens, hadden geëvalueerd met TenneT, waren we verheugd met de opname van ons bedrijf in de lijst van geselecteerde aannemers die in aanmerking komen voor stationsopdrachten van het TenneT netwerk. Een gewijzigde koers van Tennet is dat zij ervoor kiest om de opdracht turn key aan te besteden, dus inclusief de primaire en secundaire installaties.

We werden dan ook in de gelegenheid gesteld om samen met een installatiebedrijf mee te dingen naar een omvangrijk nieuw 110 kV trafostation in Luttelgeest.

De nieuwbouw van het station werd gegund aan Alliander N.V. uit Duiven, voor wie wij de bouwkundige en civiele werken uitvoerden.

De werkzaamheden omvatten de nieuwbouw van een CDG (Centraal Dienstgebouw), een sectiegebouw, de gebouwinstallaties en tientallen betonwerken waarop de primaire en secundaire installaties werden geïnstalleerd. Tot slot werd het terrein woonrijp gemaakt door middel van verhardingen, hekwerken en beplanting.

De start vond plaats in september 2010 en het project werd eind september 2011 opgeleverd. Het project werd naar tevredenheid van zowel de opdrachtgever als Tennet opgeleverd.

 


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top