Onze collega’s werken allemaal hard aan onze mooie projecten. En daar staat natuurlijk wat tegenover. Elke vier weken ontvangen ze daarom via de loon- en salarisverwerking hun beloning. We zoeken een collega die dit samen met ons voorbereidt, uitvoert en optimaliseert. Iets voor jou? Lees snel verder!

 

Wat ga je doen?

De functie houdt in dat je per vier weken een vast ritme hebt. Na elke vierde week voorbereiding volgt de salarisweek.

 

– (Voorbereiding) salarisverwerking

Wekelijks controleren en optimaliseren we de urenverantwoording die de collega’s aanleveren via 4PS. Deze uren lezen we daarna in HR2day in. Ook houden we een checklist bij, waarin we alle bijzonderheden noteren. In de salarisweek zorgen we ervoor dat alle collega’s hun loon of salaris krijgen.

– Andere werkzaamheden

Je verwerkt ook personeelsmutaties, maakt journaalposten en adviseert collega’s bij vragen. Je blijft daarnaast op de hoogte van de ontwikkelingen in de wet en cao Bouw & Infra.

– Optimalisatie

Tenslotte ben je ook bezig met optimalisatie, bijvoorbeeld van de werkprocessen en/of de systemen waarmee we werken.

 

Werken bij Hegeman Holding

Werken bij Hegeman Holding betekent dat je al onze technische collega’s ondersteunt. We werken voor (en het liefst tussen) de techneuten. We staan met beide benen op de grond, maar zetten wel een stapje extra voor elkaar en onze projecten. Samen met Marita (hoofd personeelszaken) en Loes (HR medewerkster) ben je onderdeel van de afdeling HRM. Met z’n drieën zorgen we dat collega’s met al hun (advies)vragen over personeelszaken en loon- en salarisadministratie bij ons een laagdrempelig eerste aanspreekpunt vinden. We kunnen bij elkaar terecht, zowel voor vragen over ons werk als voor gewoon een praatje of wat slap geouwehoer.

 

Wie ben jij?

Wat we belangrijk vinden is dat je collega’s niet alleen als (personeels)nummer kent. We zoeken iemand met affiniteit met de mannen en vrouwen in de bouw en die weet hoe die zijn of haar mannetje staat.

 

 Je hebt bij voorkeur ervaring met het zelfstandig uitvoeren van loon- en salarisadministratie in de bouw. Het kan ook voldoende zijn als je een paar jaar relevante werkervaring i.c.m. een aansluitende mbo opleiding hebt (bijvoorbeeld financieel administratief of PDL) én bereid bent om deel te nemen aan de opleiding Loon-en salarisadministratie in de bouw;

Je kunt omgaan met de pieken en dalen in werkdruk en met verandering;

Bij voorkeur houd je niet van chocolade of drop. Dan blijft er meer voor ons over 😏

 

Wat bieden wij?

Naast je wettelijke rechten en die o.b.v. de cao krijg je bij Hegeman meer. We denken graag met je mee als jouw persoonlijke situatie iets anders vraagt dan de standaard. Daarnaast krijg je natuurlijk een plekje op het gezelligste kantoor met twee geweldige directe collega’s, ben je welkom op de feestjes én komt er geregeld een traktatie voorbij.

 

Interesse?

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Of heb je misschien nog wat vragen over de inhoud van deze vacature? Vraag naar Loes Runneboom:

📧 hrm@hegeman-nijverdal.nl

📞 (0548) 611000